Mesajında, 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin gençlere verilen değerin önemi gösterdiğini aktaran Başkan Tören, “Gençler bizim geleceğimiz, umudumuz ve ufkumuz” dedi. Gençleri Altınordu’nun güvencesi yapacaklarını aktaran Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet kurmak amacıyla Kurtuluş Savaşımızın meşalesini yakmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yıldönümünü kutluyoruz.

19 Mayıs 1919, bundan tam 100 yıl önce. Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemɑl önderliğinde 'ya istiklɑl, ya ölüm' diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere bɑşkɑldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür.

Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bağımsızlığını elde etmiştir.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ise geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin en önemli göstergesidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi ”Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız” sözünü esas alarak gençlerimize yönelik birçok çalışma gerçekleştireceğiz.

Gençler bizim geleceğimiz, umudumuz ve ufkumuz. Onun için gençlere yatırım yapmak bizim öncelikli görevlerimizden bir tanesi.

Gençlerimizi göç etmekten, anne, baba, eş ve kardeşlerini yol gözlemekten kurtaracağız.

Altınordu’muzu gençlerin güven merkezi, gençleri Altınordu’nun güvencesi yapacak işlere imza atacağız.

Bilgiyi harekete geçiremezsek, teknolojiyi geliştiren ve yazılım başta olmak üzere bilgi teknolojilerini üretimin merkezine koyamazsak yetersiz kalırız. İşte bu yüzden gençliğe ve üniversiteye özel bir önem vereceğiz. Bu yolla Altınordu’muzun yaşadığı orta vizyon tuzağını hep birlikte aşacağız. Bu doğrultuda Altınordu’nun kalkınması için gençlerimizle birlikte akıl teri akıtmaya özen göstereceğiz.

Bizler bu milletin bu necip evlatları ve temsilcileriyle omuz omuza vererek bu şehrin geleceğine, bu şehrin yarınlarına ama en çokta yarınları ve gençleri olan çocuklarına inşallah yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir şehir hayal edip hazırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Gençlerimizin ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, erdemli ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatan uğruna canını feda edan ecdadı rahmetle anıyor, gençlerimizin ve yüce Türk milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.” 

Editör: TE Bilişim