Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını dileyen Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan; kardeşliktir, paylaşmaktır, sabırdır, berekettir, ibadettir’ diyerek bu mübarek ayda şehrimizde gönül köprüleri kurmaya çalıştık.

Bu anlamlı duyguları yaşadığımız birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz.

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkan ve fırsat sunmaktadır.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir.

Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyor, bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni ediyor, tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni kutluyorum.”   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim