Türkiye’nin tarım alanındaki en önemli ihraç ürünlerinden bir tanesi olan ve üretiminde ilk sırada yer alan Ordu’da fındık hasadı öncesi coşkulu bir şenlik gerçekleştirilecek. Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek olan ‘Fındık Hasat Şenliği’nde ‘Bu Havada Gidilmez’, Eteği Belinde’, Dönersem Islık Çal’, ‘Kimler Gelmiş’ gibi sevilen şarkılarıyla tanınan ünlü sanatçı Manuş Baba Ordulularla buluşacak. Konser, 7 Ağustos Pazar Günü 19 Eylül Stadyumu’nda saat 21.00’de başlayacak.
Manuş Baba konseri öncesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da birbirinden güzel eserlerin yer alacağı bir konser verecek. 
MANUŞ BABA KİMDİR? 
Asıl adı Mustafa Özkan olan ve Manuş Baba olarak sahne alan Türk müzisyen ve şarkıcı, aslen Diyarbakırlı bir ailede doğdu. İlkokul dörde kadar Tarsus Turgut İçgören İlköğretim Okulunda okudu. Babasının 1996 baharı mevsimlik işçi olarak Antalya’da çalıştığı zamanlarda ailesiyle birlikte Antalya’ya yerleşti. Antalya'daki ilk ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulunda, lise eğitimini 2005'te Gazi Lisesi’nde tamamladı.
Lise yıllarında babasının kendisine aldığı gitarla müziğe ilk adımını attı. Bir süre gitar, şan ve müzik eğitimi için aldığı derslerden sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazandı. Bu eğitimi sırasında Güneşe Yolculuk grubunun vokalisti olarak Antalya'nın çeşitli mekânlarında sahne aldı. 2015 yılı itibarıyla Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Klasik Gitar Ana Sanat Dalı bölümünde eğitimini devam ettirirken müziğine ilgiyle yaklaşan Murat Kınay ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı.
Sahne adı olan Manuş Baba'yı, çocukluğunda anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesiyle, Baba'yı da bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan ilk kelime olarak seçti. 2016'da çıkardığı üç tekli'nin ardından ilk stüdyo albümü Dönersen Islık Çal'ı Temmuz 2017'de çıkardı. Haber Merkezi 

Editör: TE Bilişim