Bolaman Havzası Projesinin öncülüğünü yapan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Fatsa, Çamaş Çatalpınar, Gürgentepe, Korgan, Kabataş, Gölköy, Aybastı ile Tokat’ın Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye’yi kapsayan proje için yakında ihale çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de ilk defa uygulanan proje için Dünya Bankası’ndan 300 milyon dolarlık kredi imkanı sağlandı ancak bürokratlar tarafından 300 milyon dolarlık kredi 70 milyon dolara düşürüldü..

Bu duruma tepki gösteren Yediyıldız, “Maalesef bürokratlarımız arasında vatanını seven var ama sevmeyen de çok. Ben açık açık söylüyorum artık. Ordu’ya yapılacak olan deva yatırım Bolaman Havzası, bürokratlar tarafından engelleniyor. 300 milyon dolarlık kredi 70 milyon dolara düşürüldü.”

O kadar paranın Ordu’da ne işi olduğunu söylediklerini söyleyen Yediyıldız, “Ordu’nun Bolaman Havzası’ndan Dünya Bankası’ndan 0,53 faizle, 8 yılı ödemesiz 18 yıl vadeli 300 milyon dolarlık bir kredi aldım. Ama maalesef bizim bürokratlarımız o 300 milyon dolarlık krediyi ‘o kadar paranın Ordu’da ne işi var’ diyerek, 70 milyon dolara indirdiler.”

Projeyi engelleyenlere kızgınlığını saklamayan Yediyıldız, “benim hastanede yattığım dönemde projeyi kırpmışlar. 70 milyon dolar yetmez ama bu bir başlangıç oldu. Dünyada yapılmayan bir işlemdi bu. Çünkü Havza Projesi çok kurumlu bir proje. Dünya Bankası hep tek kurumlu projelere destek verdi. Bu Türkiye’de bir ilktir. Azda olsa kurumları bir araya getirmeyi başardık. Bu proje başarılı olursa, kurumlar bir araya gelmeyi öğrenecek.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim