5 Haziran Çarşamba günü Karadeniz gezisi kapsamında Ordu’ya da gelen ve Cumhuriyet Meydanı’nda Ordululara seslenen Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, özel uçağının bulunduğu Ordu-Giresun Havalimanı’ndan devlet ricalinde bulunmadıkları gerekçesiyle VİP Salonu kullandırılmaması ve ardından yaşanan olaylar Türkiye gündemine oturmuştu. Hala gündemden düşmeyen VİP tartışmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı. Açıklamasında Ordu Valisi Seddar Yavuz’u savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Valimiz bu işin takipçisi olacaktır” dedi.

“affedilmez bir yanlış”

Erdoğan Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşanan VIP krizi ile ilgili şöyle konuştu; "Valiler başkanların o ildeki temsilcisidir. Devletin valisini bu şekilde bir küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir. Belediye başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış, protokolün çeşitli yerlerdeki giriş çıkışlarını bilmiyor. Bundan dolayı da küfür gibi affedilemez bir yanlışı da yapmışlardır. Kim bilir bundan sonra daha neler çıkacak" dedi.

“valimiz seçim sonrası bu işin takipçisi olacaktır”

Bu işin arda bırakılır bir yanı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Vali Bey bir suç duyurusunda bulunmuş olabilir. Seçim öncesi doğru olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum. Valimiz seçim sonrası da bu işin takipçisi olacaktır. Bu devletin valisine kimsenin bu ifadeyi kullanma hakkı yoktur, olamaz” dedi.   

Editör: TE Bilişim