Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarından DOKA’dan proje desteği alan Ordu İlinden bir tanesi seçilen ‘Korgan Kodlama İle Geleceğe Yön Veriyor' projesi Korgan Orta Okulunda uygulanmaya başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Korgan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan; "DOKA ya sunmuş olduğumuz 'Korgan Kodlama İle Geleceğe Yön Veriyor' projemiz  DOKA’nın bağlı olduğu 8 ilden biri olan Ordu ilimizde 3 proje DOKA destekli proje sıralamasına girmiştir. Bu 3 proje desteği Altınordu, Fatsa ve Korgan ilçemizin olması ilçemiz adına büyük bir sevinçtir.

18.880 TL lik DOKA destekli projemiz için Korgan Ortaokulumuzda projenin daha verimli olması için idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza SANLAB Simülasyon firması tarafından uygulamalı seminer verilmeye başlandı. Günümüzde hızla ilerleyen teknoloji ve teknolojinin getirisi olan sanayi devrimi ile birlikte oluşan yapısal dönüşümde öğrencilerimizin bilişsel teknoloji ile yetişmesi için hazırlanmış olan proje Robotik ve Kodlama sistemi üzerinde eğitimin daha verimli olması için önce 40 idareci ve öğretmenlerimize konu hakkında seminer verilmektedir. Bu proje kapsamında 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz DOKA’dan 18 bin 880 TL. destek almaya hak kazanmıştır" dedi. 

Editör: TE Bilişim