Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun ülke genelinde yaşanan ve son günlerde iyice tırmanan hasta-hekim tartışma ve kavgaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, bunun bir tesadüf olmadığın belirtti.

Doktorlara ve vatandaşlara seslenen Ali Coşkun, “Değerli hekim kardeşlerim ve değerli halkımız; Her türlü olumsuz durum içinde olsak bile fedakarlıkla hizmet vermekten onur duyduğumuz halkımız ile bu asil milletin bağrından çıkan bu ülkenin en zor tahsilini yapıp tüm dünyayı kendine hayran bırakan gözbebeğimiz hekimlerimizin arası son haftalarda özellikle her olumsuz koşul kullanılarak, iyiden iyiye açılmaya, düşmanlık üretilmeye, gerginlik tırmandırılarak hekim - hasta üzerinden ülkemiz karıştırılmaya çalışılıyor.

Evet, hekimler bu ülkede hiçbir meslek erbabına yapılmayan saygınlık ve özlük hakları erozyonuna uğratılmışlar, canları bile korunamaz hale gelmiş, AVM’lerde bile olan bir x ray kontrol cihazı hekim güvenliği için kimsenin aklına gelmemiş, adeta hekimler kaderine terkedilmişlerdir. Ama bilinsin ki, Türk hekimleri ülkesine de milletine de bağlıdır. Bu kışkırtmalara katılmayacaktır. Hekimlere yapılan haksızlık ve saldırıları zaten her durumda eleştiriyor, sesimizi herkesin duymasını sağlıyoruz. Bunda da her zaman kararlıyız.

HAİN BİR EL İŞBAŞINDA…

Hain bir elin işbaşında olduğunu savunan Dr. Coşkun, “Fakat görülüyor ki hain bir el, hekim - hasta gerginliğini kullanarak ülkemizi karıştırmak istiyor, özellikle sosyal medya kalemşörleri iş başında yoğun mesai harcıyorlar. Eminim devletimiz bu art niyetli hain vasıflı kişileri izliyor ve gereğini yapacaktır. Hain sosyal medya kalemşörleri, kışkırtıcı hatta yalan haberler ile masum hekim arkadaşlarımızın veya düşünmeden dolduruşa gelen vatandaşımızın kızgınlık duygularını tamir edilmez nefrete dönüştürmeyi amaçlamaktadırlar.”

HEKİMLERİMİZİ SAKİN OLMAYA DAVET EDİYORUM

Doktorlardan sağduyulu davranmasını isteyen Coşkun, “O nedenle tüm hekim kardeşlerimi sakin olmaya, hekime yakışır tavırda olmaya özen göstermeye davet ediyorum. Ülkemizi karıştırmak için belli ki kirli bir oyun oynanıyor ve biz bu oyunda piyon olmayalım, daha da ötesi hekim zekası ile bu kirli oyunu bozalım. Bu yaşananlar rastlantısal olamaz, kabus gibi, o nedenle yaşamın doğal akışı ile bağdaşmayan bu kışkırtma, yine hainlerin ve işbirlikçilerinin iş başında olduğunu göstermektedir. Ülkemizi hepimizin çok sevdiğini biliyorum, ülkenin düşmanlarının oyununa gelmeyelim.”

Ordu Tabip Odası Başkanı son olarak, “Hekimler halkımızın bağrından çıkmıştır ve tüm hekimlerimiz halkımıza emanettir. Halkımıza sesleniyorum! Koruyun hekimlerinizi! Onlar sizin çocuklarınız, kahramanlarınız, hayat iksiriniz. Sosyal medyada tuzak yorumlara karışmayalım, biz zaten Tabip Odası olarak her özlük hak ihlalinde itirazlarımızı hukuki zeminde yapıyoruz. Halkımız da, hekimlerimiz de bu günden itibaren birbirini eskiden olduğu gibi yine kucaklasın, bu kirli oyunu boşa çıkarsın. Haydi kucaklaşma zamanı! Haydi hekime saygı zamanı!” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim