Fatsa Belediyesi, geleneksel olarak düzenlenen Çınar Festivali’ni daha kapsamlı organizasyonlarla yeniden halkla buluşturuyor.

Birbirinden güzel etkinliklerle bu yıl daha kapsamlı bir şekilde düzenlenecek olan Fatsa Belediyesi 10’uncu Geleneksel Çınar Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı.

ÖZLEMLE BEKLENEN “ÇINAR FESTİVALİ” HASRETİ SONA ERİYOR.

Festivaller şehri olarak anılan Fatsa’da, Çınar Festivali’ni 5 yıllık bir aradan sonra yeniden halkla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Geleneksel Çınar Festivalinin geleneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çok kıymetli. Kendimizi sosyal ve duygusal olarak ifade etme şeklimiz olan geleneklerimiz, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan en önemli değerlerimizden birisidir. Bu bağ da, toplumun bir arada ve beraberlik içinde yaşaması anlamına gelmektedir. Yıllar önce Fatsa’mızda yapılan ve ara verilen bir geleneğimizi yeniden canlandırmak ve hayat vermek için “Çınar Festivalimizi” yine yeniden yapıyoruz. Fatsa’mızın kadim değerlerinin önemli bir parçası haline gelen Çınar Festivalinin bu yıl 10’uncusunu düzenleyeceğiz. Geçmişten geleceğe anlayışı ve içeriği ile yaşlısından gencine toplumumuzun her kesiminde heyecan yaratacak festivalimizi Uzunkum Plajında (Demas) düzenleyeceğiz.” dedi.

DOLU DOLU 20 GÜNLÜK FESTİVAL

Çınar Festivalinin heyecanını ve coşkusunu yaşamaya tüm vatandaşları davet eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Yaklaşık 20 gün sürecek renkli, heyecanlı ve eğlence dolu içeriklerle organize ettiğimiz festivalimizde; Açık Hava Yaz Sinema Günleri, Uçurtma Şenliği, Havai Fişek Gösterileri,  Ödüllü Yarışmalar, Animatör Gösterileri, Çocuk Etkinlikleri, Gençlik Oyunları, Su Sporları Yarışması, Ödüllü Plaj Voleybolu, Plaj Futbolu, Sokak Basketbolu, ünlü sanatçılar Eypio, Elif Kaya, Soner Arıca ve Ece Seçkin’in yanı sıra yerel sanatçılarımızın da konserleri olacak.  Bölgemiz esnafları tarafından festival alanımızda yöresel ürünlerin  ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı 52 adet stant  kurulacak. Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan hemşehrilerimize yaz ayında coşku ve heyecan dolu bir festival yaşatacağız. ” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim