Türkiye’de ekoloji konusunda ortak sesin çıkması için ortak projeler üzerinde çalışmaların yapılmasının kararının alındığı toplantıya Ordu Çevre Derneği adına Ertuğrul Gazi Gönül ve Coşkun Özbucak katıldı.

Ekoloji Birliği Meclis’inde belirlenen yürütme kurulunda 1.ve 2. dönemlerde yer aldıklarını belirten Ertuğrul Gazi Gönül, 3. dönemde de yeniden yürütme kurulunda görev aldıklarını söyledi.

Gönül toplantı hakkında şunları söyledi: “Türkiye’nin her tarafından gelen dernek ve platformalarla tarımdan tohuma, ekosistemden küresel ısınmaya, tarihi ve kültürel varlıkların korunmasından yaşam hakkına, HES, RES, JES, maden işletmeleri ile tarım ve orman alanlarının talan edilmesinden suyun özelleştirilmesine kadar her konuda yapılan değerlendirmeler sonunda çalışma programı oluşturuldu.  Çalıştaylar, paneller yapılarak ekoloji konusunda sorunların ve çözümleri için politakalar oluşturulacak” dedi.

Gönül toplantıda iç yapılanmada da yenilikler yapıldığını vurgulayarak, “Ekoloji Birliği’ne yeni katılımlar oldu. Hukuksal sorunlar, ÇED davaları, bilirkişi ücreti gibi sorunlar gündemleştirildi. Her altı ayda bir yapılan Ekoloji Birliği Meclis toplantısı Türkiye’deki ekoloji sorunlarını belirleyip politikaların oluşturulmasına hizmet etmektedir. Bir buçuk yıl önce kurulan EB, yeni katılımlarla büyüyor. Önemli bir toplantı oldu ” dedi.   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim