ÖRNEK BELEDİYECİLİK MODELİ İLE BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZILIYOR

Başkan Tören öncülüğündeki Altınordu Belediyesi güçlü belediye, güçlü Ordu güçlü Altınordu güçlü Türkiye parolasıyla oluşturduğu güçlü mali tablosu ile yakaladığı başarılarını her geçen gün yenilerini ekleyerek sürdürüyor.

Bugüne kadar tek Kuruş borçlanmadan ve 1 lira kredi kullanmadan, tamamen öz kaynaklarıyla şehrin yıllardır bekleyen kronikleşmiş sorunlarını büyük ölçüde çözen Altınordu Belediyesi, özellikle pandemi döneminde devreye aldığı toplam 55 MİLYON TL’yi bulan pandemi tamamlayıcı destek paketleriyle tüm sosyal kesimler ile dayanışma gösterirken emekçi çalışanlarının da yüzlerini güldürdü

SADECE 2022 YILINDA TOPLAM ÜCRET ARTIŞI YÜZDE 120’Yİ BULDU

Başkan Aşkın Tören hem tasarruf hem hizmet hem eser belediyeciliği hem de gönül belediyeciliği ile bir taraftan dev altyapı ve üstyapı yatırımlarını hayata geçirirken bir taraftan da ürettiği artı değeri şehrine ve hemşehrilerine hizmete dönüştüren, kaynakların paylaşımını adil bir şekilde yapan örnek bir Belediyecilik modeli ortaya koydu.

1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Altınordu Belediye şirketi Albel A.Ş. bünyesinde bulunan işçilerin ücretlerine yapılan %47 artış emekçiler tarafından sevinçle karşılandı. Başkan Aşkın Tören’in üç yılda çalışanların maaşlarına yaptığı yüzde 260’lara varan iyileştirme ile 2019 Nisan ayında 2.275 TL olan en düşük ortalama çalışan maaşı son artışla birlikte 1 Temmuz 2022 itibariyle 8000 TL’ye yükseldi.

BAŞKAN AŞKIN TÖREN, “EMEK BİZİM İNANCIMIZDA VE KÜLTÜRÜMÜZDE MÜSTESNA BİR KIYMETE VE ÖNEME SAHİPTİR”

Belediye çalışanları ile yaptığı toplantıda müjdeyi veren Başkan Aşkın Tören, “Biz 2019 nisan ayında göreve geldik. Geldiğimiz günden itibaren sizlerle Altınordu paydasında bir hikayemiz başladı. Şahsen bu hikâyenin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Şehrimize ve hemşehrilerimize özveriyle hizmet eden mesai arkadaşlarımın her birinin, o nasırlı ellerinden büyük küçük demeden öpüyorum. Güzel bir dayanışma ve kardeşlik hukuku paydasında hakikaten pandemi ve devamındaki yaşanan birçok zorlukta özveriyle fedakarlıkla zor dönemleri hep birlikte geride bıraktık.

İnsana hizmet dedik, insana hürmet dedik, şehrin hukukunu koruyacağız dedik, adil olacağız dedik. Bu şehirde ötekisi olmayan şehir iddiasıyla çocuğumuzun, kadınımızın, engellimizin, yaşlımızın, işçimizin, emeklimizin, memurumuzun hukukunu, köylümüzü çiftçimizi zor şartlarda hayatını idame ettiren hemşehrilerimizi öbür tarafta işsizimizi, aşsızımızı koruyacağız dedik. Allah’a şükürler olsun bunu yaparken gerekirse kendimizden fedakârlık yapacağız dedik ve bunun adına da mali disiplin dedik, tasarruf dedik, sıkılaştırma politikası dedik ve bunu da hep birlikte başardık” dedi.

 “DAİMA EMEKTEN VE EMEKÇİDEN YANA OLDUK”

Çalışanların ücretlerinde üç yılda yüzde 260’lara varan iyileştirme yaptıklarına dikkat çeken Başkan Tören, “Emek bizim inancımızda ve kültürümüzde müstesna bir kıymete ve öneme sahiptir. Bu hassasiyetle işçinin emekçinin hakkının ve alın terinin korunmasına her zaman öncelik verdik; Alın teri kutsaldır, emek azizdir. Emekçi azizdir anlayışıyla daima emekten ve emekçiden yana olduk.

Temel hedefimiz insanımız için sürdürülebilir bir refah artışı sağlamaktır. Emekçilerimize yaptığımız bu artışlar, alın terine ve emeğe gösterdiğimiz hürmetin bir sonucudur. Tüm mesai arkadaşlarıma hayırlı olsun. Altınordu ailesi olarak ilk günkü heyecan ve kararlılıkla birlik beraberlik içerisinde şehrimize ve hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Aşkın Tören’in ücret artışı müjdesini alkışlarla karşılayan işçiler, teşekkürlerini ifade ederek Başkan Tören’e çiçek takdiminde bulundular.

Editör: TE Bilişim