19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Cumhuriyet Başsavcısı Selamettin Bayçelebi,  Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, resmi daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek yaptı.
  19 Mayıs’ın Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu belirten Bekyürek, “19 Mayıs sadece Türk Milli kuruluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlere, çağdaş milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.” dedi.

“100 KİŞİLİK HALK OYUNU GÖSTERİSİ”
Daha sonra Gençlik Merkezi Gönüllü Genci Büşra Düşün il birincisi olduğu Geçnlik den Ecdada Mektubunu okudu ardından Eczacı İlhan Haznedar Ortaokulu öğrencileri Halk Oyunu gösterilerini sundu. Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü Müzik Atölyesi gönüllü gençleri Yaz Dostum, Bir Başkadır Benim Memleketim ve Gönül Dağı şarkılarını seslendirdiler.
  Şehit İbrahim Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Tahsin Bahar ‘Yaşasaydım Aranızda olacaktım’ isimli şiiri beğeniyle dinlendi.
  Daha sonra Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları taekwando gösterilerini sundular. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 100.Yıl anısına 100 kişilik Halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi.
  Program gençlik haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalar ve spor branşlarında dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim