ORHAN VURAL VEFAT ETTİ

Ordu sevdalısı eski 2 milletvekili vefat etti.

Ordu’nun sosyal hayatına önemli katkılar sunan 1932 Ordu doğumlu CHP Eski Ordu Milletvekili Orhan Vural ilkini Ağustos 1952 yılında tam 20 yaşında çıkardığı bölgenin belki de  ilk siyasi mizah gazetesi ‘Maytap’ ile de basın tarihinde önemli bir yere sahipti. Orhan Vural’ın bisikleti ile Giresun’a gidip çıkardığı, yine bisikletle Ordu’ya gelip sokaklarda inatla dağıttığı ‘Maytap’ adlı gazeteyi ancak 22 sayı çıkartabilmişti. Çünkü Giresun’da matbaada bastırıp Ordu’da dağıttığı gazete bir süre sonra siyasi hicivleri nedeniyle valilikçe  basımı yasaklanmış.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Orhan Vural Fransızca biliyordu. Edebiyata, sanata ve gazeteciliğe çok düşkündü. Hatta avukatlığa ilk başladığı dönemlerde eğitim öğretimde yaşanan öğretmen açığı nedeniyle kendisi gibi avukat olan rahmetli eşi Çiğdem Vural ile ortaokullardaki Türkçe ve Yazı derslerine giriyordu. Serbest Avukatlık yapan Orhan Vural, Halkevi Başkanlığı, Paris Büyükelçiliği Çalışma Müşavirliği Hukuk Uzmanlığı da yaptı. 1969 Yılında CHP’den Milletvekili seçilen Orhan Vural 3. ve 14. Dönem Ordu Milletvekilliği, 1977 ile 1980 yılları arasında  Cumhuriyet Senatörü olarak görev yaptı.

Türkiye - Avrupa Ekonomik Topluluğu Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu üyesi ve Başkanlığı ve İstanbul Akşam ve Ankara Ulus Gazetelerinin sahipliğini de yapan Orhan Vural serbest avukatlık yapıyordu. 87 Yaşında hayata gözlerini yuman Orhan Vural’ın Meltem ve Volkan Türk Vural adlı iki çocuğu bulunuyordu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Ordu Kültür ve Turizm Eski Müdürü Erkan Gülderen’in de dayısı olan  Orhan Vural’ın cenazesi bugün Ankara Kocatepe Camii’nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Dert babası ilk bağımsız ordu milletvekili gönül de vefat etti

Ordu’nun ilk bağımsız milletvekili, soyadı gibi gönül adamı ve dert babası Mustafa Kemal Gönül’de 97 yaşında vefat etti.


1922 Ordu Gölköy doğumlu olan Mustafa Kemal Gönül 15. Dönem Ordu Bağımsız Milletvekili seçildi. 5 Haziran 1977 Milletvekili seçimlerinde de  MHP  adayı olarak seçimlere giren Mustafa Kemal Gönül, MHP Ordu İl barajını aşamadığı için vekil seçilememişti.


Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da dayısı olan 15. Dönem Bağımsız Ordu Milletvekili Mustafa Kemal Gönül özellikle de Ordulu ve Gölköylü hemşehrilerinin gurbetteki dert babasıydı.

Eski vekil Mustafa Kemal Gönül’ün  cenazesi de bugün İstanbul Levent Camisi’nde Cuma namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek.  *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim