Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün toplantıya katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sözlerine katılımcılara hoşgeldiniz diyerek başlayan Tüzün, Ordu’da 5 özel, 9 kamu olmak üzere, toplam 14 transfüzyon merkezi olduğunu belirterek, hedeflerinin Ordu’ya kan merkezi kazandırmak olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında, “Ordu’ya kan merkezi kazandırmak için Sağlık Bakanlığına başvurduk ve kan merkezimizi bir an önce faaliyete geçirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimleriniz devam etmektedir. Ben Ordu’nun bir kan merkezine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kan merkezimiz faaliyete geçtiğinde kan ve kan ürünlerinin zayi olmasını önleyebileceğiz ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaştırabileceğiz.” diye konuştu.

Yürütülen farkındalık çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren ve kan bağışçısı sayısını artırmanın önemine değinen Tüzün, “Bu vesile ile toplantımızdan güzel kararlar çıkmasını temenni ediyorum. Hepinize katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

  1. Türk Kızılay Orta Karadeniz bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım’ın sunumuyla devam etti.
    Sunum sonrasında kan transfüzyon merkezi olan hastanelerimizdeki sorumlu sağlık personellerimiz ile soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda kan transferi ve temini konusunda yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Acil kan ürünü ihtiyacının giderilmesi, stok seviyeleri, kan ürünlerinin hızlı nakli, kan ürünlerinin miatları konusunda çözüm önerileri masaya yatırıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim