Ordu Valisi Seddar Yavuz, P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın şehit olduğu haberinin hemen ardından, Hakkari şehidi P. Söz. Er Salih Altuntaş'ın Aybastı ilçesinin Uzundere mahallesindeki baba ocağına giderek, ailesine, akrabalarına ve komşularına başsağlığı dileğinde bulundu. Ailesini teskin etmeye çalıştı.

Şehit P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın naaşı ise dün akşam saatlerinde askeri uçakla Ordu-Giresun havalimanına getirildi. Şehit P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın naaşı, Ordu-Giresun Havalimanında Vali Seddar Yavuz, protokol mensupları, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehitin yakınları ve vatandaşlarımız tarafından karşılandı.

Şehit P. Söz. Er Salih Altuntaş için bugün de Aybastı ilçesinde tören düzenlendi. Aybastı İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen cenaze törenine, Vali Seddar Yavuz, Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Aybastı Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit P. Söz. Er Salih Altuntaş’ın cenazesi, Aybastı İlçesine bağlı Uzundere mahallesinde gözyaşları ve dualar arasında defnedildi.

Vali Seddar Yavuz, şehit babası Kenan, anne Sultan Altuntaş’a başsağlığı dileğinde bulunarak, taziyelerini iletti.

Törenin sonunda yapılan duanın ardından, şehit için saygı atışı yapıldı. Ardından şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı ve Şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Vali Seddar Yavuz tarafından şehit babası Kenan Altuntaş’a teslim edildi.

Editör: TE Bilişim