“11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan Türk Kızılayı, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. Milletimizn ve ülkemizin yüz akı Kızılay, yardıma muhtaç kişilerin bütün insanî ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan, dünyanın en köklü ve en güçlü yardım teşkilatlarından birisidir.

Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılayı, Türk Milleti’nin ‘insan odaklı medeniyet anlayışının’ somutlaşmış hâlidir.Yüksek insanî değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılayı; Aziz Milletimizden aldığı güç ve destekle gerek ülkemizde, gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla milletimizin gurur kaynağı olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Kızılay'ının 151. Kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor, nice başarılı yıllar diliyorum.”   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim