Sanat ve Kültür şehri olan Ünye’nin ismine yakışır işler yapmak için yola çıktıklarını belirten Alp Medya Ajans sahibi Hamza Alp “Her ne kadar Gazetecilik kimliğim ön planda olsa da içimizde ki sanat aşkı bizi hiç bırakmadı. Ünye Sanat Tiyatrosu ile başlayan oyun serüveni 2016 yılında Giresun’da çekilen yapımcılığını yaptığım ve Deniz Çınar’ın yazıp yönettiği “Avcı” adlı sinema film Çin’de Şengay Film Festivalinde ödül aldı, yine 2019 Yılında İstanbul’da Şerafettin Kaya’nın yazıp yönettiği ve baş rolünü oynadığı ve yine Alp Medya Ajans’ın yapımcılığını yaptığı “Ben İyi Biri Olmadan Önce” adlı sinema filmi Paris’te ve Malatya film festivalinde ödül aldı. Kısa bir süre önce tanıştığımız Elçioğulları ile sinema ve dizi üzerine yaptığımız görüşmeler neticesinde bugünlere gelindi. Şuanda burada filmin yönetmeni Süleyman Seçik, Senarist Yunus Elçi, yapımcılar Hamza Alp ve Mehmet Elçi, oyuncularımız Yavuz Çetin, Mustafa Çavuş, İrem İpek ve Ömer Duran buradalar. Set için hazırlıklarımız bitmek üzere, yarın yönetmen ve sanat yönetmenimiz ışıkçımız ile birlikte sahaya inip mekanları gezeceğiz ve bir hafta içinde de çekimlerimiz başlamış olacak” dedi.

Yapacağımız ilk çekimler sinema filmi olacak diyen yapımcı Hamza Alp “Dizi çekiminden önce “Mel’cin” ve “Alya” adlı sinema filmini çekeceğiz ardından “Mezomorto” adlı çekimler ile devam edecek. İşin kısacası Ünye ve Ordu bölgesi üç veya dört ay boyunca setlerle dolu olacak” açıklamasını yaptı.

Ben buraya iyi bir sinema ve dizi çekmeye geldim diyen filmin yönetmeni Süleyman Seçik “Öncelikle içime sinmiş güzel bir film, herkesi heyecanlandıran güzel bir eser için buradayız. Biz hazırız, gördüğüm kadarı ile sizlerde hazırsınız, birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Yapacağımız sinema ve dizi hem buradan hem de kendinden söz ettirecek bir proje diyen Senarist Yunus Elçi “Her kesin kendine göre bir hikayesi vardır, bu senaryoların da öyle, özellikle dizi filmde Dünya’da kendine has geliştirmiş bir yazım ve konuşma şekli var. Fantastik bir dizi olacak, sinema filmlerimiz ise Polisiye ve korku içerikli olacak” açıklamasını yaptı.

Oyuncalar ise yaptığı açıklamada “Bu projede olmaktan mutluyuz, senaryolar okurken bizleri heyecanlandırdı güzel bir iş çıkacak biz bundan eminiz” dediler.

Lansman toplantısına Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, Ünye Sanayi ve Ticaret Başkanı İrfan Akar, Ünye 1957 Spor Kulüp başkanı Osman Karayiğit, Deva Partisi İlçe Başkanı İrfan Tosun ve Yönetimi, yeniden refah partisi Ünye ilçe Başkan yardımcısı Hayati Balcı ve yönetim kurulu üyeleri, Ünye Şehir Tiyatrosu, Ünsak, ÜSTP, Fatsa Kıvılcım Tiyatrosu ve çok sayıda davetli katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim