Ordu’da 636 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek. 180 Hacı adayının bulunduğu ilk hac kafile için Ordu’nun Altınordu İlçesi Ordu İl Müftülüğü önünde tören düzenlendi. Törene hacı adayları ve yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz’da katıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz törende konuşma yaptı.  Kutlu bir yolculuğa çıkan hacı adaylarına hem “hayırlı olsun ” hem de  hac vazifesini yerine getirenlerin hayırlısıyla sevdiklerine kavuşmasını temenni etti.  Vali Yavuz konuşmasında;  "Aziz milletimizin içerisinde bulunduğu şartlar ülkemizin her bir yandan kuşatılmasına sebep olan gelişmeler vesilesi ile özellikle devletimize, azizi milletimize ve tüm alemi İslam'a dua etmenizi yüce Allah'tan yalvarmanızı özellikle niyaz ediyorum. Gerçekten duaya ihtiyacımız ve birbirimize kenetlenmemize ihtiyacımız var" dedi.

İbadet için İlk defa kutsal topraklara yolculuk edecek hacı adayları ise oldukça mutluydu. Uzun yıllar bu anı beklediklerini belirten hacı adayları ; “Allah gitmeyen herkesi  topraklara gitmeyi nasip etsin” dedi.

Kuran-ı Kerim tilaveti okunan  törende hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere Ordu-Giresun Havalimanı’na uğurlandı.


180 Kişiden oluşan ilk hac kafilesi Ordu- Giresun Havalimanı’ndan direkt Medine’ye uçtu. Burada 8 gün kalacak hacı adayları ardından Mekke’ye giderek 35 gün boyunca hac ibadetini gerçekleştirecek.

Hac görevini tamamlayan ilk kafile 18 Ağustos Pazar günü Cidde  Havalimanı’ndan direkt uçuş ile Ordu-Giresun Havalimanı’na dönecek. 

Editör: TE Bilişim