Jandarma’nın milletimizin güven kaynağı olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz ; “Jandarma Teşkilatımızın 180. kuruluş yıldönümünde, Türk Jandarma personelinin haklı gurur ve heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Vali Yavuz’un açıklamasına şöyle devam etti;

“Kurulduğu günden bu yana, devletimizin bekası; birliğimizin, beraberliğimizin muhafazası ve milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için fedakârca hizmet veren Jandarma Teşkilatımızın 180. kuruluş yıldönümünde, Türk Jandarma personelinin haklı gurur ve heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Zaman ve tarih şahittir ki, yüce Türk Milleti; vatanı, milli birliği, devleti, bayrağı ve mukaddesatı söz konusu olduğunda asla tereddüt etmeksizin anadan, yardan ve serden geçen soylu bir millettir. Köklü devlet ve millet geleneğine sahip olmamızın ve tarih boyunca asla devletsiz kalmamamızın altında yatan sır, Aziz Milletimizin bu asil düşünceyle ruhunu ikame etmiş olmasıdır. Bu inanç ve irade, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Aziz Milletimizin istikbalinin de mutlak teminatıdır.

Tarihinden aldığı güç ve ilhamla, 180 yıllık bilgi ve deneyimiyle ülkemizin iç ve dış güvenliğinin sağlanmasında, her geçen gün gelişen son teknolojik savunma araçlarıyla kendini yenileyerek büyük başarılara imza atan Türk Jandarma Teşkilatımız, yurt savunmasında ve asayişin sağlanmasında gösterdiği başarılar ile her daim milletimizin güven kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 180. kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyor, tüm Jandarma personeline aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”  *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim