11 Bin Kişi Ziyaret Etti

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla açılışı yapılan Millet Kıraathanesi’nde ders çalışan öğrencilerden, araştırma yapmak ve kitap okumak isteyen tüm vatandaşlara sıcak bir ortam sunuluyor. Ücretsiz çay, kahve ve kek ikram edilen kıraathane, 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet veriyor. Ordu’da Millet Kıraathanesi açılalı bir ay olmasına rağmen geride kalan sürede yaklaşık 11 bin kişiye hizmet verdiğini söyleyen Başkan Tekintaş, “Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yol almış çok özel bir projedir. Hem ders çalışmak hem sakin ortamda kitap okumak isteyenler gazeteden, kültür faaliyetlerinden istifade etmek isteyenler burayı tercih ediyor. Ben Cumhurbaşkanımıza öncelikle bize gösterdiği bu vizyon ve hedef için sonsuz teşekkür ediyorum. Tabii bunun yanında Kültür İl Müdürlüğümüz sağ olsun, Valiliğimizle iş birliği içerisinde vatandaşlarımıza çok güzel katkılar sundu. Valiliğimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu Buluşma Noktaları Milletimiz İçin Son Derece Önemli

Çok güzel bir mekân oluşturulduğuna işaret eden Başkan Engin Tekintaş, “Canı çay çeken çayını, canı kahve çeken kahvesini, açlığını hisseden ise yiyecek olarak kekini alıyor. Burada vatandaşlarımız hem kendini sosyal alanda bulma imkânı yakalıyor hem de halkımızın evlatları üzerindeki endişesini ortadan kaldırıyoruz. Onları doğrudan kendi ortamımızda misafir etmiş oluyoruz. Gençlerin yanı sıra büyüklerimiz de kıraathaneden yararlanıyor. Gazete okumak, sohbet etmek isteyen geliyor. Bu buluşma noktalarının milletimiz için son derece önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

“Yeni Kıraathaneler Oluşturulacak”

Yeni kıraathanelerin de oluşturulmasının planlandığını vurgulayan Başkan Tekintaş, "Bundan sonra farklı noktalarda da inşallah bu Millet Kıraathanelerini açarak hizmet sunmaya devam edeceğiz. Şehrimizin muhtelif yerlerinde özellikle sigaradan ve oyundan arındırılmış ve birbirleriyle daha yakın diyalog kurabilecekleri ortamlara milletimizi taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

 "Kardeşlerimiz Evlerine Kafası Dinlenmiş Olarak Gidiyorlar"

“Kıraathane” kelimesinin “okuma evi” anlamına geldiğine dikkati çeken Başkan Engin Tekintaş, “Okuma kültürünün ve bilginin paylaşıldığı, ders çalışmak için sakin ortamların hazırlandığı mekânlar buralar. Dolayısıyla buraya gelen kardeşlerimiz evlerine kafası dinlenmiş olarak gidiyorlar. Buraya geldiğinde yorgunluğunu hissetmiyor, giderken daha da dinlenmiş olarak gidiyor. Bu son derece önemli. Bu kıraathaneler sayesinde gençler, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmış oluyor” ifadelerini kullandı.

“Çok Nezih Bir Ortam”

Kıraathaneden çok memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar ise "Burada arkadaşlarımızla ders çalışıyoruz. Çok sessiz ve nezih bir ortam. Acıktığımızda ara vererek kek yiyor, yanında çay veya kahve içiyoruz. Yakınlarımızla huzurlu bir ortamda vakit geçirebileceğimiz bir mekân oluşturulmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandılar.    *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim