Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’inde büyük önem verdiği zekâ oyunları ve teknolojik çalışmalar, Mimar Sinan Bilgi Evi’nde hayat bulmaya devam ediyor.

KENDİNİ KEŞFET MASASI GELİŞİME KATKI SAĞLIYOR

Öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri zengin, kültürel ve sosyal bir ortamda gelişimlerine katkı sağlayabilecekleri, toplumun en küçük yapısı olan aileden başlayarak vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Bilgi Evleri faaliyetleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. En iyi şekilde verim alınmasını sağlayan Mimar Sinan Bilgi Evi’nde oluşturulan zekâ oyunları sınıfı ile öğrenciler günlük hayatta karşılaştıkları çeşitli teknolojik aletleri keşfetme imkânı buluyor. Zekâ oyunları odasında oluşturulan “Kendini Keşfet Masaları”nda onarılması mümkün olmadığı için hurdaya ayrılan bilgisayar, yazıcı, ekran, güvenlik kameraları, masaüstü telefonlar, faks makinesi gibi malzemeler ile tornavida takımları yer alıyor. Öğrenciler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca bırakılan bilişim malzemelerinin içlerini açarak, onları inceleme fırsatı buluyor ve nasıl oluşturuldukları hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

ÖĞRENCİLER KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Kendilerine sunulan imkânlar nedeni ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür eden Mimar Sinan Bilgi Ev’i öğrencileri, “Ordu’da böyle bir yerde kendilerine imkân sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz. Burada teknolojiyi daha yakından inceleme fırsatı buluyoruz. Yeni oluşturulan ‘Kendini Keşfet Masaları’nda çeşitli teknolojik aletleri keşfetmiş oluyoruz. Öğrendiklerimiz bizim ilgi alanımızı bularak kendimizi keşfetmemizi sağlıyor. Aynı zamanda burada öğrendiğimiz şeyler gelecekte karşılaşabileceğimiz bu tür sorunları çözmemize de yardımcı olacak” diye konuştular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla hiçbir ücret alınmadan gerçekleştirilen faaliyetler ile öğrencilere her türlü imkânın bulunduğu güzel bir eğitim ortamı sunulmuş oluyor.

Editör: TE Bilişim