Morfoloji binası Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Altınordu Belediye Başkan V. Cihat Demiralp, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Diş Hekimliği Fakültesi dönem birincisi Naciye Şepik, “Bu güne gelebilmek için acısıyla tatlısıyla çok şey atlattık. Prekliniklerde ellerimiz nasır tutana kadar sabundan diş yaptık, telafilere kalarak kaviteler açtık, akril kokusundan başımız ağrısa da yılmadık, çok çalıştık. Tamamlayamayacağımızı düşündüğümüz nice barajları tamamladık. Geçemeyeceğimizi düşündüğümüz nice sınavları geçtik.

Bütün çabamız bundan sonraki hayatımızda “diş hekimi” ünvanının hakkını verebilmek ve bu ünvanın gerektirdiği tüm sorumlulukları layığı ile yerine getirebilmek içindi. Nihayet bugün, tüm zorluklara karşı dirençli, donanımlı, genç diş hekimleri olarak yarınlara merhaba diyoruz. Aydınlık kişilikleri ile yolumuzu aydınlatarak bizlere hekim olmayı ve bunun yanı sıra hiçbir notla karşılığı olamayacak insanlığı öğreten hocalarımıza; bizlerin bu günlere gelmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan,  zor günlerimizde yanımızda olarak maddi manevi desteklerini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Ordu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Eğitim faaliyetleri ile birlikte topluma sağlık hizmeti sunan Diş Hekimliği Fakültemizde kurulduğu 2012 yılından bugüne kadar 1,5 milyon hastanın tedavi işlemi gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte Fakültemiz 2019 yılının Ocak ayında hizmete giren yeni binası ile hasta sayısında 4 kat artış göstererek altı aylık zaman dilimi içerisinde 50 binin üzerinde hastada yaklaşık 170 bin tedavi işlemi yapılmıştır. Genç ve dinamik kadrosuyla her geçen gün artmakta olan ihtiyaca binaen yeterli sağlık hizmetlerinin sunulması hususunda halkımıza en iyi hizmeti vermek için yoğun çalışmalarını sürdüren Fakültemiz aynı zamanda öğrencilerini teorik ve pratik bilgilerle donatarak ülkemizin hemen her yerinde sağlık hizmeti veren uzman diş hekimleri yetiştirmeye devam etmektedir.  Sevgili öğrenciler, hekimlik onurlu ve özveri isteyen bir meslektir. Sizler artık bu kutsal mesleğe adım atıyorsunuz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki buradan aldığınız eğitim sayesinde mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceksiniz. İnsan sağlığına ve yaşamına dokunan bir mesleğin temsilcileri olan sizlere yaşamınızda ve gelecekteki çalışma hayatınızda başarılar diliyor; bu mutlu gün vesilesiyle üzerinizde emeği olan öğretim elemanlarımıza ve kıymetli ailelerinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanları tarafından müzik dinletisi ve mezun öğrencilerin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Ardından Fakültelerini derece ile tamamlayan öğrencilere plaket takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç birinci Naciye Şepik’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ikinci Merve Yar’a, Altınordu Belediye Başkan V. Cihat Demiralp üçüncü İrem Şensoy’a plaketlerini verdi.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim