Ordu Sağlık-Sen’de neler oluyor. Geçmiş dönemlerde başkanlığını yaptığı Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkan adayı olduğunu açıklayan Bilal İnanlı, mevcut yönetimin kedilerinden korktuğunu ve bu nedenle alelacele seçime gitmekle suçladı.

Başkan Adayı İnanlı, “Sağlık-Sen Ordu Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu için üyelerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu eksiklikleri giderecek projeler hazırladık. Bastırdığımız broşürlerle üyelerimize giderek yapacaklarımızı tek tek anlattık. Son derece memnuniyetle karşılanan emsaline az rastlanır örnek bir seçim çalışması yürüttük. Bu başarımız korkuya neden olduğundan olacak ki delege seçimleri alelacele başlatılarak bir baskın seçim yapılması son derece yakışıksız olmuştur.”

Bu durumun vicdanları kanattığını söyleyen İnanlı, “Üstüne üstlük delege başvuruları da çifte standart bir uygulama ile alınmış, bu durum da vicdanları kanatmıştır. Delege adayı olmak isteyen üyeler apar-topar bir duyuru ile sözüm ona 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arası sendika şubesine şahsen başvuruya davet edilmiştir. Ancak ne hikmetse 28 Temmuz 2022 tarihi akşamı gelen evrak defteri sendikadan çıkmaması gerekirken eve götürülmüştür. İki aydır sahada toplanılan dilekçeler gece yarısı kayıt yapılarak sabah 09:15’te klasörler sendika binasına getirilmiştir. Bu durum sendika binasına ait kameraların kayıtlarından rahatlıkla görülebilmektedir. Saha gezilerimizde üye arkadaşlardan aylar öncesi delege dilekçesi imzalatılıp alındığını ifade ettiler. En son gittiğiniz Mesudiye İlçe Temsilcisi de bizzat bu durumu bizlere açıkça beyan etmiştir. Tüzüğe aykırı bu uygulamalar seçimi demokratik ortamdan uzaklaştırmıştır.”

Katılımın az olması için özellikle fındık zamanına getirildiğini savunan İnanlı, “Bunun dışında sağlık çalışanlarının çoğunun izinde olduğu, fındık hasadının başladığı bir dönemde seçimin alelacele, yangından mal kaçırır gibi erkene çekilmesi ise utanç vericidir. Nerede kaldı hak, hukuk, adalet? Nerede kaldı demokratik bir seçim yarışı? Mevcut şube başkanı kimi zaman masa başında, kimi zaman bilgisayar başında, kimi zaman sendikanın başında, çoğu zaman da kamuoyunun önünde yaptığı davranışlarıyla, hal ve hareketleriyle yüzümüzü kızartmaya devam edecektir. Ne hikmetse yaşadığı ve yaşattığı bunca şeye rağmen kendi yüzü kızarmamaktadır.”

İnanlı son olarak, “Kısaca ve özetle; üyeler olarak tüm bu yaşatılan orantısız durumun, oldubittiye getirilen seçim sürecinin ve antidemokratik atmosferin içinde figüran olmayacağımızı beyan eder, sürecin her aşamasında takipçi olacağımızı kamuoyuna en derin saygılarımızla arz ederiz.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim