Rabia Naz Vatan’ın nasıl öldüğü araştırılsın, tüm detayları ile soruşturulsun diye 24 Mayıs 2019 tarihinde TBMM Başkanlığına komisyon kurulması için verdiği önergenin işleme alınmasının çocuklar ve gelecek için umut verici olduğunu söyleyen Tığlı, “önergesinin diğer partilerin verdiği önergelerle birleştirildiğini ve 12 kişilik araştırma komisyonunda kendisinin de olacağını” ifade etti.

Tığlı, “12 Nisan 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Rabia Naz Vatan’ın ölümünün üzerinden tam 1 yıl 3 ay 8 gün geçti. Yaşanan süreçte savcılar görevden alındı. Ya çelişkili ifadeler verildi ya da hiç ifade alınmadı. Birbirinden farklı düzenlenen çarpık raporların kiminde intihar, kiminde cinayet, kiminde ise kaza denildi. Tüm bu açıklamalardan sonra, iyice kirlenen ve nereye gideceği belli olmayan bu dosyanın, meclis çatısı altında araştırılması ve bir an önce sonuca bağlanması için komisyonda görev alacak tüm milletvekili arkadaşlarımın objektif ve sağduyulu olmalarını bekliyorum” dedi.

Aynı zamanda Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olan CHP Giresun’un çalışkan Milletvekili Necati Tığlı, 29 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da öldürülen Şule ÇET’in davasını da en baştan beri yakından takip etmektedir.

Editör: TE Bilişim