Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda Omicron varyantı hakkında bilgiler verdi.

 “EN ÖNEMLİ SİLAH MASKE!”

Coşkun, “Omicron Varyantı seyrini sürdürüyor. Bu noktada sevindiğimiz bir nokta var. Omicron varyantı ilk baştaki delta varyantı kadar ölümcül bir durum yaratmıyor. Yoğun bakımlar biraz daha rahat. Koronavirüs aşısını en son bir yıl önce yaptırmış olanlar veya hiç aşı yaptırmamış yaptırıp da eksik aşı olanlar Omicron Varyantından hastanelere daha çok gidiyorlar. Bu yüzden bütün aşıların yaptırılmasının önemli olduğuna değiniyor. Halkımız endişe yaşamasın ama tedbirli olsun bu varyant diğerlerine nazaran daha az zararsız.  Koronavirüs damarda hasar bırakan bir virüs o yüzden dikkatli olmalıyız. En önemli silahımız maske. Marketlerde, kalabalık ortamlarda taşıtlarda kullanmalıyız” diye konuştu.

  “BOĞAZDA YANMA VARSA DİKKAT!”

     Kronik rahatsızlığı olanlar aşı yaptırmamış olanlar ve son aşısını yaptırıp bir yıl geçenlerde bu varyant tehlikeli olabiliyor diyerek sözlerine devam eden başkan Coşkun, “Son aşısından 6 ay geçen vatandaşlarımız hatırlatma dozu aşısını olmalılar. Omicron varyantı insan vücudunda en çok boğazda yanmanın olması en büyük belirtiler arasında. Boğazda yanma varsa virüs de orada demektir. Bu virüse yakalanmamak için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmak virüsün orada tutunmasını engelleyecektir” ifadelerine yer verdi. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim