2019 yılı rekolte tahmin çalışmaları kapsamında Ordu’nun 19 ilçesinde 400 farklı noktada sayım yapılacak ve en doğru rekolte tahmini ortaya konulacak.

Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz haftalarda tüm ilgililerin bir masada toplanıp yol haritası çizilmesiyle ekipler belirlenen noktalara hareket ettiler.

İlk olarak Gülyalı ilçesinden başlanan sayımlar sonrasında Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçeleri olmak üzere dikkatle sürdürülüyor. Sayımları yapılan fındık ocaklarının arasındaki mesafeler dahi not alınarak en doğru değerlendirme için adeta delil toplanıyor.

Yaklaşık 2 hafta sürecek saha çalışmalarının ardından masa başında çalışmalar devam edecek ve bu tespit edilen rakamlar ortaya konmak suretiyle rekolte tespiti yapılmış olacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, çalışmalarının Temmuz ortaları gibi tamamlanmış olacağını söyledi. Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tabi her zaman olduğu gibi bu sene de rekoltede en doğru sonuca ulaşmayı istiyoruz. Burada sektördeki tüm paydaşların yer aldığı komisyon marifetiyle rekolte tespit çalışması yürütülmektedir. Temmuz ayının ortasına doğru bu çalışmalar tamamlanmış olacak ve bu çalışmalardan elde edilen tahmini rekolteyi Bakanlığımıza bildirmiş olacağız. Komisyonumuz mümkün olduğunca çok sayıda noktadan sayım yapmak suretiyle ilimizin tamamını ve mevcut tüm çeşitleri tam olarak temsil edecek şekilde sayımlar yapılmakta ve gerçeğe en yakın sonuca ulaşılmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda sayım yapılan nokta ne kadar fazla ise doğru sonuca ulaşmak o kadar mümkün olacaktır. Bugün biz de komisyon çalışmalarına iştirak ettik, arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceledik. Gördüğümüz o ki arkadaşlarımız son derece hassas ve titizlikle çalışmalarını yürütüyorlar. Bu komisyona katkı veren tüm kuruluşlara, sivil toplum örgütleri ve onların çok değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki komisyonumuz en doğru tespiti yapacaktır ve 2019 rekoltesini en sağlıklı şekilde ortaya koyacaktır.”

Editör: TE Bilişim