Başkan Aşkın Tören’in Altınordulu’ların sağlığının korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği Mobil sağlık tarama hizmeti ile kırsal mahallelerde en ücra köşelere kadar vatandaşlara ulaşan Altınordu Belediyesi, hastalıkların erken tanı ve teşhisinde de büyük kolaylık sağlıyor.

TAM DONANIMLA MOBİL SAĞLIK TARAMA ARACI HASTANE KONFORUNDA HİZMET SUNUYOR

Özellikle Pandemi koşulları sebebiyle hastaneye erişimde güçlük çeken ya da hastanelere gitmekte tereddüt yaşayan vatandaşların ayağına götürdüğü sağlık hizmetleriyle adeta can suyu olan mobil sağlık tarama aracı kırsal mahallelerde yapılan program dahilinde sağlık hizmetlerini vatandaşların ayaklarına götürmeye devam ediyor.

Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen ve alanında uzman hekimlerin katıldığı mobil sağlık tarama hizmetleriyle başta dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara, evde bakım hastalarına düzenli olarak temel sağlık hizmetleri sunularak, yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı veriliyor.

Mobil Sağlık Tarama Aracı son olarak Kurtulmuş, Bayadı, Gökömer, Gümüşköy, Delikkaya, Kayadibi, Topluca, Artıklı, Yeşilköy, Altınyurt, Hacılar, Kovancı, Pelitli ve Günören mahallelerinde yapılan sağlık taramalarından 2500’e yakın vatandaş faydalandı.

Gerçekleştirilen programda; Kanser Taraması (Rahim Kanseri, Bağırsak Kanserİ), Tansiyon ve Kan Şekeri Ölçümü, Tüberküloz (Verem) bilgilendirmesi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında sağlık hizmeti sunulan vatandaşlar hizmetten çok memnun.

BAŞKAN TÖREN “BİZİM İÇİN HEMŞEHRİLERİMİZİN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN DEĞERLİ”

Mobil Sağlık Tarama Aracı’nın özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve hastaneye gelmekte zorluk yaşayan vatandaşlar için çok özel bir çalışma olduğunu aktaran Başkan Tören, “Altınordu Mobil Sağlık Tarama Aracı’mızla dış mahalle diye tabir ettiğimiz 70 mahallede aile hekimliği müessesiyle il ve ilçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde tarayıcı sağlık hizmetlerinin ötesine geçerek 1. Basamak sağlık hizmetlerini sağlıyoruz. Her alanında hemşehrilerimizin hayat standardını yükseltecek hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek. Varlık sebebimiz hemşehrilerimizin hizmetinde olmak ve onların yüzlerindeki tebessümün, avuçlarındaki hayır duaların vesilesi olmak bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim