Yürütülen proje kapsamında düşük maliyetle 8.046 adet domates, 7.800 adet hıyar fidesi ve 200 m2’lik 7 adet sera naylonu, Altınordu İlçesinde faaliyet gösteren üreticilere Nisan ayında dağıtılmıştı.

Bu kapsamda fide dağıtımı yapılan üreticiler ziyaret edilerek, Altınordu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yetiştiricilik, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında teknik destek veriliyor. Fide dikiminden itibaren üreticiler takip edilerek hıyar ve domateste gübreleme, budama, boğaz doldurma gibi yetiştiricilik faaliyetleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Ayrıca başta mildiyö hastalığı olmak üzere diğer fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı fungusitlerle koruyucu uygulama tatbik edilerek, yaprak bitleri, kırmızı örümcek, yaprak galeri sineği, beyazsinek ve trips gibi yoğun zarar yapabilen sebze zararlılarına karşı da insektisitlerle mücadele öneriliyor.

Tarım ve Orman İl ve ilçe müdürlükleri teknik ekiplerince açıkta ve örtü altı sebze yetiştiriciliğinde teknik destekler üretim sezonu boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilişim