SERALAR GEZİLEREK UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİ EDİNİLDİ

Gelir getirecek tarım projelerini uygulamaya başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı mühendis ve teknik ekibi inceleme yapmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Tokat, Yalova ve İzmir illerine gönderdi. Ordu’da Süs Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi amacıyla gerçekleştirilen gezide Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 4 kişi, Ordu Büyükşehir Belediyesinden 6 kişi ve 5’te çiftçi olmak üzere toplamda 15 kişilik teknik ekip Tokat, Yalova ve İzmir illerinde süs bitkileri yetiştiriciliği yapan seraları gezerek uygulamalar hakkında bilgi edindiler.

İNCELEMELER RAPORLANARAK ORDU’YA KATKILARI ARAŞTIRILACAK

Sera konusunda çiftçilerin nasıl örgütlendiği, tarım ile ilgili kooperatiflerin nasıl kurulduğu, bu kooperatiflerin işlenişlerinin nasıl olduğu konusunda bilgi sahibi olan ziraat mühendisleri, gıda teknikerleri, tıbbi aromatik bitki teknikeri, kimya mühendisi, çiftçi ve görevli personellerden oluşan uzman ekip ayrıca yetiştiriciliği yapılan ürünlerin çiftçiye kazandırdıkları ve öğrenilenlerin Ordu ilinde nasıl değerlendirilebileceği hususunda araştırma yaptılar. Çeşitli bitki türlerini inceleme fırsatı bulan ekibe, uzman kişiler tarafından kısa eğitimler de verildi. Özellikle çiftçilerin eksikliklerini görerek daha büyük işletmeleri incelemeleri açısından önemli olan bu gezinin bitki yetiştiriciliği konusunda da teşvik edeceği düşünülüyor.

5 gün süren teknik gezi sonrasında Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediye personelleri tarafından ortak bir çalışma yapılarak gezinin raporlanması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim