Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali tüm hızıyla devam ederken festival kapsamında Toplu Sünnet Töreni düzenlendi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü sünnet olacak çocukların aileleri tarafından yapılan başvuru sonucu 60 çocuk belirledi. Sünnet kıyafetini giyen çocuklar ilk olarak üstü açık otobüsle şehir turu yaptı.

Heyecanlı oldukları gözlerinden okunan çocuklara palyaçolar eşlik etti. Şehir turunun ardından Ünye İskele Mevkii’nde düzenlenen törenle çocuklar erkekliğe adım attı.

Törende konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2019 yılında gerçekleştirdiğimiz sünnet şöleninin ardından 2 yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Peygamber Efendimizin sünnetini 2 yıl aradan sonra yeniden yerine getiriyoruz. Bu yıl normalleşme süreci ile birlikte çocuklarımızın sünnet törenini gerçekleştirme fırsatı bulduk. Allah evlatlarımızın bugünkü gibi yarın da düğün merasimlerini görmemizi hem ailelerine hem de bize nasip etsin. Onların yolunu bahtını ve geleceğini açık etsin. Bu törenin gerçekleşmesine katkı sunan kirvelerine de teşekkür ediyorum. Sünnet törenimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Çocukların İlk Hediyeleri Başkan Tavlı’dan…

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasının ardından çocuklara oyuncak araba hediye etti. Hediyelerini alan çocuklar mutluluklarını başkan amcalarına teşekkür ederek gösterdi. Aileleriyle birlikte sünnet törenine katılan çocukların yanı sıra kız çocuklarına da oyuncak bebek hediye edildi. Sünnet töreni ikramların ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim