Geçtiğimiz yıl pandemi kaynaklı ekonomik zorlukları en aza indirgemek ve hemşehrileri ile dayanışma içerisinde olmak amacıyla 15 Milyon TL’lik ‘Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketi'ni toplumun farklı kesimleri ile buluşturan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, bu yıl ise sosyal desteklere bir yenisini daha ekleyerek 40 milyon TL tutarındaki Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketi’nin ilk etabını düzenlenen lansman programıyla açıkladı.

Altınordu Belediyesince devreye alınan yeni sosyal destek paketi kapsamında ekmeğini denizden çıkaran küçük ölçekli 71 balıkçıya toplamda 5275 litre mazot desteği verilecek.

BAŞKAN AŞKIN TÖREN “BİZ BİZE YETERİZ PAROLASIYLA PAYLAŞARAK BÜYÜYORUZ”

Altınordu Belediyesinin 40 Milyon TL tutarlı yeni sosyal destek paketinin ilk etabı olan Balıkçılara mazot desteği için Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen programda konuşan Başkan Aşkın Tören, “Bugün bizim için özel bir gün 2021 yılında biz bize yeteriz parolasıyla paylaşarak omuz omuza vererek dayanışarak büyürüz ilkesiyle bir dayanışma hareketi başlatmıştık. Bu başlatmış olduğumuz programın aslında ilham kaynağı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dı. Onun yereldeki seçilmiş temsilcileri olarak bu çalışmalara bizde yük olmak değil, yük almak adına bir sorumluluk bir irade ortaya koyarak tamamlayıcı destek paketi programı adı altında bir çalışma başlattık ve önemli bir çalışmayı geride bıraktık. Sayın cumhurbaşkanımızın riyasetinde işlerin yürümesi değil bu şehrin gelişmesi için bir inisiyatif aldık. Bu sürecin bu şehrin yaşayan insanlarının bu zor süreçte nefes alabilmeleri ayakta durabilmeleri ekonomilerinin dirençli ve dayanıklı olabilmeleri adına ilave ek tedbirlerin devreye sokulması gerekliliğini bizlere emretmiştir.

“VATANDAŞLARIMIZIN ZOR ANLARINDA VE FARKLI MESLEK GRUPLARIMIZ SEKTÖRLERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE ONLARIN YANINDA OLMAYI TARİHİ BİR MESULİYET OLARAK GÖRDÜK”

Altınordu Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren akılcı yatırım ve tasarruf politikalarıyla bu süreçte etkin bir süreç yönetimini de gerçekleştirmek gibi bir mecburiyetimiz vardı. İşte oluşturduğumuz bu kaynaklarla şehrin alt yapısı klasik belediyecilik dediğimiz hususlar başta olmak üzere yapılan acil eylem planı anlamı içerisindeki yatırımlarımızın yanı sıra sosyal yönlü birtakım adımların pandemi sürecinde ekonomideki durağanlığın küresel piyasalardaki istikrarsızlığın belirsizliğin getirdiği birtakım sonuçlar bu şehrin insanının korunması yanında durulması gerekliliğini ortaya koymuştu. Bizler vatandaşlarımızın zor anlarında ve farklı meslek gruplarımız sektörlerimiz başta olmak üzere onların yanında olmayı tarihi bir mesuliyet olarak gördük.

İlkini 2021 yılında ‘Tamamlayıcı Sosyal Destek Paketi’ adı altında başlattığımız, bu yıl da 2’nci fazını sürdürdüğümüz toplumun her kesimine yönelik, özellikle pandemi sürecinde ve ekonomik gelişmeler karşısında sosyal anlamda destek ihtiyacı hissettiğimiz bütün vatandaşlarımıza ‘alan el değil, veren el’ sorumluluğuyla vatandaşlarımızın yanında yer almaya çalışıyoruz. 2021 yılında yaklaşık 15 milyon TL’lik destek paketi ile şehrimizin birçok sosyal kesiminin pandeminin zor şartları altında kendilerinin yanında olmak, dayanışma içerisinde olmak, paylaşmanın ve bereketin bir manada ruhunu yaşatmak istedik. Şimdi “40 Milyon TL “tutarında yeni bir tamamlayıcı destek paketi açıklıyor ve bunun ilk adımı olan “Küçük Ölçekli Balıkçılarımıza Mazot Desteği” programını gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda bugün de balıkçılarımızın emekçilerimizin yanındayız. Ekmeğini denizden çıkaran küçük ölçekli 71 balıkçımıza mazot desteği vereceğiz” dedi.

“KÜÇÜK ÖLÇEKLİ 71KIYI BALIKÇIMIZA 5 BİN 275 LİTRE MAZOT DESTEĞİ”

“Bu yıl da 2’nci faz Sosyal Destek Tamamlayıcı paketimiz programı çerçevesinde mavi vatanın bekçileri olarak ifade ettiğimiz, şehrimizde ve bölgemizde köklü mesleklerden ve köklü sektörlerden birisi olan küçük ölçekli balıkçılarımız ile ilgili yapmış olduğumuz istişare ve beklentiler doğrultusunda bir dayanışma paketi vermeyi Altınordu Belediyesi olarak kararlaştırdık” diyen Başkan Tören, “Bugün de kooperatifimiz üyesi 71 balıkçımıza toplamda 5 bin 200 litreyi aşan bir destek ile bu zor şartlarda, özellikle emtia fiyatlarının, petrol fiyatlarının ve girdi maliyetlerinin arttığı bu dönemde biraz da olsa nefes alsınlar aynı zamanda da bu alanla ilgili ürettikleri balıkları vatandaşlarımıza uygun maliyetle gelmesini de sağlamak adına böyle bir dayanışmanın parçası olmak istedik” şeklinde konuştu.

“ASLİ SORUMLULUKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEDEN BU DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

Belediye Başkanı Aşkın Tören, toplumu ekonomik anlamda rahatlatmak adına bu desteklerin ilerleyen süreçte de devam edeceğine dikkat çekerek, “Gelecek sene de aynı şekilde bu desteklerin devam etmesi adına ürettiğimiz her değeri, altyapıdan üstyapıya kadar tıpkı birçok alanda bugüne kadar göstermiş olduğumuz anlayışı bu alanda da devam ettirme kararlılığı içerisindeyiz. Eylül ayında yine birçok sosyal kesimi ilgilendiren ve birçok sosyal kesimin bu zor dönemde, toparlanma ve normalleşme döneminde derdine derman olacak nefes alabilecekleri can suyu ile birlikte şehrimizin insanını bu süreçte korumak ve onların yanında olmak ve onlarla dayanışma içerisinde şehrimizin gelişmesine, refahına ve üretimine katkı vermek adına, asli sorumluluklarımızdan taviz vermeden bu alandaki yükümlülüklerimizi yerine getirme noktasında yavaşlamadan, vatandaşlarımız ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN VEKİLİ TEZCAN “BAŞKANIMIZ TÜM HALKIYLA İÇ İÇE VE ONLARIN HER DERDİNE KOŞTURUYOR”

Törende konuşan Ordu Büyükşehir belediye Başkan Vekili Celal Tezcan “Sayın başkanımızı takip ediyoruz. Pandeminin başladığı günden bugüne seçmeniyle halkıyla her kim olursa olsun şehrin tüm halkıyla haşırneşir ve her derdine koşturan hijyen malzemesinden gıda malzemesine kadar adım adım takip ediyoruz ve hiç ara vermeden halk ile iç içe devam ettiler. Bugünde balıkçılarla beraberler.

Başkanımız bu desteği sadece destek sadece balıkçılara vermiyor aynı zamanda Ordu halkına veriyor. Onların kazancı iyi olursa ucuza satar vatandaş da balığı ucuz yer. Bu silsile halkanın etrafındaki dönen bilyeler gibi. Her birimiz birbirimize bağlıyız. Kırsaldaki insanlarımızla da omuz omuza olmak zorundayız bir takımız. Takım oyunu oynamak zorundayız. Sayın başkanım duyarlı olduğu için göz ardı etmiyor. Halk ile birlikte olmanın formülünü arıyor. Kendini tekrar kutluyorum gerçeği doğruyu yapıyor. Hep beraber olduğumuzda birbirimize dirsek göstermediğimizde bu işlere kendini adamış liderlerimiz idarecilerimiz olduğu sürece biz çok iyi şeyler başarabiliriz. Büyükşehir de yanınızda Büyükşehir’in amiral ilçesi o zaten kendisini halka vermiş. Hepiniz var olun” şeklinde konuştu.

Öte yandan balıkçılar, verilen desteklerin kendilerini bir nebze de olsa rahatlattığını, bu tür desteğin balıkçılar açısından önemli olduğunu ve Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm balıkçılara destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu İl Tarım Müdürlüğü ve Kamu kurumlarının temsilcileri, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Selman Altaş, AK Parti Altınordu Kadın Kolları Başkanı Bilgi Kotan, Ak Parti Ordu İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Olgun Öztürk, Muhtarlar, Kumbaşı ve Melet Balıkçılar Kooperatifleri başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim