3 DİLDE 700’DEN FAZLA VİDEO HAZIRLANDI

İnternet sitesi için geliştirilen arama motoruyla, öğrencilerin ilgi duydukları programlara ilişkin eğitim dili, türü, üniversitenin bulunduğu şehir veya bilim dalına göre kendilerine en uygun üniversiteye erişmeleri kolaylaştırıldı.
Uluslararası öğrencilerin Türk üniversiteleri hakkında öğrenmek isteyebilecekleri bilgilere kolaylıkla ulaşmalarını sağlamak amacıyla site için 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça) 700’den fazla kısa video hazırlandı. Videolarda, Türkiye’deki üniversitelerin fakülte, program, akademik kadro bilgilerinden burs olanaklarına, öğrenim ücretlerinden barınma imkânlarına, başvuru, kabul ve kayıt şartlarından ulaşım durumuna, ülkenin ikliminden yemek kültürüne varana kadar pek çok bilgiye yer verildi. Proje kapsamında, gelecek süreçte Türk yükseköğretim kurumlarına yönelişin hem nitelik hem de nicelik yönüyle daha da artması bekleniyor.

EN ÖNDE GELEN “GÜVENİLİRLİK”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkede bulunan yabancı öğrenci sayısının 48 binden 4-5 yıl içinde 148 bine sıçradığını ifade ederek, bu başarının altında yaptıkları bir dizi düzenlemenin, tanınan üniversite sayısını artırıcı tedbirlerin bulunduğunu ifade etti. Study in Turkey Projesi’nin YÖK tarafından yaşama geçirilmiş olmasının birçok anlamının ve öneminin bulunduğunu söyleyen Saraç, bunların en önde geleninin “güvenilirlik” olduğunu belirtti. Haber: Eylül ATİK / BSHA

Editör: TE Bilişim