Milletvekili Metin Gündoğdu’nun fındık uğruna kendini yakma söylemi bir hafızalarda tazeliğini korurken, Yediyıldız ise muhalefetin 15 lira söylemleri için “Yalan dolan” nitelemesini kullandı.

Yediyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önemli sorunlarla ilgilenirken bir yandan da vatandaşın sorunlarına çözüm aradığını söyledi ancak söylemler öyle manalıydı ki; milletvekili adayı “Ak Parti o kadar sorun varken fındıkla mı ilgilensin?” der gibiydi. Dedi zaten. Katıldığı tv programında sunucunun da yönlendirmesiyle fındığı arka plana atan Yediyıldız, vatandaşın fındık sorunu olduğunu kabul etti ancak devletin bir kasası olduğunu ve içerde ve dışarıda birçok uğraşının olduğunu sözlerine ekledi. Yani hükümetin fındıkla uğraşacak kaynağı yok.

Yediyıldız: “Muhalefetin 15 Lirası Yalan”

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin fındığa 15 lira fiyat vermesini eleştiren Yediyıldız, bu söylemleri yalan olarak yorumladı. Ancak öte yandan yine Ak Partili Milletvekili Metin Gündoğdu, fındık için kendini yakabilmiş değil.

 Yediyıldız şöyle konuştu:

“Vatandaşın beklediği şey fındığa fiyat kesmek. Muhalefet de geliyor bol keseden sallıyorlar. Onların yaptığı, olmayacak duaya amin demektir. Gerçektir onlar için bir şey kaybı yok. Bugün yalan söylüyorlar, diğer yandan o yalanın tersine bir yalan söylüyorlar. O kadar çok yalan söylüyorlar ki, yalan üzerine siyaset yapıyorlar ki; onların yalan dolanlarını düzeltmeye kalksak başka işimiz olmaz. 20 dakika konuşuyorlarsa 10 dakikası yalan onların.”

  • Sunucu Devletin Kasasını Hatırlattı

Program sunucusunun da Muharrem İnce’nin fındık söylemlerini eleştiren tavrı ve Yediyıldız’ı yönlendiren soruları dikkat çeken ayrı bir detaydı. Sunucu, muhalefet kanadının söylemleri için “Bunu söylemek bu kadar kolay mı?” dedi, izleyenlere devletin bir kasasının olduğunu hatırlattı ve fındığa fiyat vermenin bu kasayı zarar uğratacağını işaret eden ifadeler kullandı.

Ak parti Ordu Milletvekili adayı Dr. Şenel Yediyıldız da sunucu tarafından önüne hazır gelen açıklamaları genişleterek konuştu. O da, fındığa fiyat verme konusunda “Bunu söylemek bu kadar kolay değil” dedi.

Yediyıldız; “Bunu söylemek bu kadar kolay olsaydı Sayın Cumhurbaşkanı her geldiğinde fındığı bol keseden atardı. O her defasında söylenmesi gerekenleri söyledi. Söylediği neyse onu yapıştır. Ne yapacaksa onu söyleyecektir ve zaten o söylediklerinin sonrası fiyat da ortaya çıkar, piyasa şekillenir. Vatandaş Sayın Cumhurbaşkanının konuşmalarını çok iyi anlıyor ve ona göre de değerlendiriyor.” şeklinde konuştu.

“Konuşulacak Tek Şey Fındık mı Kaldı?”

Program sunucusu, adeta siyasi parti yanlısı tavırla programı idare ederken, Afrin, Suriye, Kandil gibi konuların gündemde olduğu süreçte sanki “Konuşulacak tek şey fındık mı kaldı?” der gibiydi.

Türkiye’nin istikrarlı bir süreç ile terörü kökünden temizleyeceğine inandıklarını söyleyen Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Yediyıldız, “Bütün bunlarla uğraşırken, yaparken bunun yanında da vatandaşımızın evin önündeki beton yolu da düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim