Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a emniyet müdürüyle ilgili rapor sundu

Aybastı ilçesinde yaşanan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Suat Çelik arasındaki gerginliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerginliğin arka planını önce OBB Başkanı Enver Yılmaz’dan dinledi, sonrasında partide bu noktada ayrı bir soruşturma açılmasını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ordu’daki gerginliğin ardından İl Emniyet Müdürü Suat Çelik hakkındaki raporu Erdoğan’a sundu.

“Benim Yerimde Olsaydınız Ne Yapardınız?”

Yılmaz’ın Erdoğan’a, “Emniyet Müdürü başkası için ayrılan yerlere oturmak isteyince müdahale ettik. Bana küfretti. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Yılmaz’ı dinledikten sonra, partide bu konuda ayrı bir soruşturma açılması için talimat verdiği öğrenildi.

Öte yandan, Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, Başkent kulislerinde Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in Gaziantep’te görev yaptığı sırada FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle savcılığın soruşturma başlattığı iddia edildi.

Ordu İl Emniyet Müdürü Fetö’cü mü?

Öte yandan Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’in, Büyükşehirdeki böcek operasyonuyla başlayan tavrı, kamuoyunda “Emniyet müdürü Fetöcü mü?” yorumlarına sebep oldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Çelik’le ilgili dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bu görüşü kuvvetlendirdi.Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre AK Parti kulislerinde, Ordu Emniyet Müdürü’nün Gaziantep’te görev yaptığı sırada, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle savcılığın soruşturma başlattığı iddia edildi. Emniyet Müdürü’nün Ordu’ya atanmasıyla durumun İçişleri Bakanlığına da bildirildiği belirtildi. (YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim