Vatandaş Ne istiyor?

24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı Genel Seçimleri dolaysıyla saha çalışmalarını sürdüren siyasi parti milletvekili adayları, vatandaşın en büyük derdinin fındık olduğunu gözlemlemiş durumda. Adaylar bunun yanı sıra yol ve su gibi yatırımların da kimi zaman eksik kaldığına işaret eden söylemlerde bulunuyor. Mevcut milletvekilleri aslında sahanın ne istediğini biliyor. Biliyor bilmesine de; üç yıldır mecliste olan vekiller ne yazık ki bu talepleri tam anlamıyla çözüme kavuşturamamışlar bu belli. Kavuşturmuş olsalardı, sahada çalışmış olsalardı, seçim ziyaretleri için gittikleri yerlerde kendilerini tanıtma çabası göstermezlerdi. Ne yazık ki vatandaş mevcut vekillerin çoğunu tanımıyor. Vatandaş, sürekli sahada olan, meclis mesaisini oturarak değil, halkına faydalı işler için uğraşan ve bu çalışmalarla kendini ispatlama gayretinde olan milletvekili istiyor.

Fındık Liste Başında…

Ak Parti Ordu Milletvekili adayı Dr. Şenel Yediyıldız, katıldığı bir programda insanların isteklerinin bitmediğini, listenin başında da fındık meselesinin olduğu söylemişti. Bunun yanında yol ve su hizmetleri taleplerini de gözlemlediğini belirten Yediyıldız, bu talepleri, Ak partili belediyelerin kaliteli çalışmasıyla yaşam standartların artmasına bağlamıştı. Yani belediyeler ne kadar hizmet üretirse vatandaş o kadar talepkar oluyor.

Diğer yandan bakıldığında fındık meselesine ilişkin belediyelerin hiçbir tasavvufu yok. Fındık için kaliteli bir hizmet kalemleri yok. Ancak vatandaşın bir numaralı talebi fındık. Ordulu üretici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fındığa ilişkin açıklamalar bekliyor. Milletvekili adayı Yediyıldız da, Erdoğan’ın fındıkla ilişkili kelam edebileceğini belirtmişti Altaş Tv’de katıldığı programda.

İttifak, Fındık, Cemal Enginyurt…

Milliyeti Hareket Partisi Ordu Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt ise açıklamalarında Ak Partili vekillerin fındığa sahip çıkmadığını, “Kendimi yakarım” söylemlerinden ileriye gidemediklerini söylüyor. Enginyurt, “Vekil seçilirsem, fındık için Erdoğan’la görüşeceğim. Randevu almak içi sarayın kapısında yatarım yine görüşür, konuşurum” şeklinde net ifadeler kullanıyor.

Editör: TE Bilişim