Bir dönemin en çok tartışılan uygulamasıydı trafikte elektronik denetleme sistemi. Büyükşehir Ordu’da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin maharetiyle hayata geçirildi.

Bu uygulama, Karadeniz sahil yolunu kullanan sürücülerin kabusu olunca, yükselen tepki sesine bakanlık kulak tıkamadı.

TEDES uygulamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu Valisi Seddar Yavuz ve birçok kişi tuzak radar dedi. Uygulama İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırdı.

Tedes’i sadece bir kişi savundu. O da projenin uygulayıcısı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dı. “TEDES tuzak değil herkes dikkat edecek, hızlı geçmesinler kardeşim” dedi. Konu  ile ilgili kendisine yöneltilen haberlere ve suçlamalara sert tepki göstererek her fırsatta “Biz bu uygulamada sadece kırmızı ışık ihlali ve sürat yapanlara ceza yazdık. Bu kurallara uymayanların yediği ceza nasıl meşru olabilir. Ordu TEDES uygulamasında model gösterilen bir il, tuzak yok.” ifadelerini kullandı.

“İlk Dönüşü”

Sürücülerin memnun olduğunu iddia etti her fırsatta. Uygulama kalkınca da topu emniyet müdürlüğüne attı. “Bizimle işi yok” diyerek. Aslında Başkan Yılmaz’ın TEDESle ilgili ilk dönüşüydü bu.Gün geldi devran döndü, ilahi adalet tecelli etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz geç gelen itirafıyla şaşırttı.

Katıldığı bir tv programında muhtemelen bayramdan sonra aktif olacak EDS sistemini değerlendiren Yılmaz, “O tuzakları kaldırmak suretiyle…” ifadesini kullandı.

Program sunucusunun da alel acele araya sıkıştırdığı, belki de farkında olmadan konusunu açtığı TEDES, Başkan Yılmaz’ın söylemleriyle “tuzak” olarak tescillendi böylece.

O açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ordu Valiliği tarafından uygulanan bir sistem, uygulayıcı birim yine biz olacağız. Ama himaye valilik tarafında. İçişleri Bakanlığımız tahmin ediyorum kısa bir zaman içinde, bayramdan sonra olabilir, sistemi devreye koyacaktır. Yenileştirilmiş haliyle, o tuzakları kaldırmak suretiyle. İş güzel bir noktaya gelmiş oldu.”

Editör: TE Bilişim