Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ulubey Belediye Meclisi'nin 53 kişiyi Almanya- Hannover şehrine götürmek için karar aldığı iddialarına yanıt verdi. Milletvekili Adıgüzel’in bir takım video ve sosyal medya paylaşımları vasutasıyla Ulubey Belediyesi hakkında asılsız ithamlarda ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu belirten Başkan Türkcan, “belediyemiz tarafından yurt dışına gri pasaport ile 53 kişi gönderildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Eksik bilgiler ile kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunarak belediyemiz aleyhine algı yaratmak Sayın Milletvekiline yakışmamıştır. Kanu ile ilgili tüm hukuki başvuru ve şikayet haklarımız saklıdır” dedi.

Türkiye'den Almanya'ya belediyeler aracılığıyla “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' adıyla insan götürdüğü iddialarına bir yenisi daha eklendi. İddialar CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel tarafından bu kez Ulubey Belediyesi’ne yapıldı. 

CHP Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel’in, “Ordu'nun Ulubey ilçesinin Ak Partili Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile 53 kişinin yurt dışına gittiler mi? Gittiyseler kaçı geri döndü?" diyerek cevaplamasını istediği iddialara Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan'dan yanıt gecikmedi. Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, iddialara yanıt olarak “CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel tarafından 01/05/2021 tarihli bir takım video ve sosyal medya paylaşımları vasıtası ile belediyemiz hakkında asılsız ithamlarda ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunulmuş ve 53 kişinin belediyemiz tarafından usulsüz yollarla  yurtdışına gönderildiği algısı yaratılmaya çalışılmıştır”  diyerek hem kendisini hem de belediyeyi savundu.

“vekili olduğu belediyeden bilgi almadan kamuoyunu yanılttı”

Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’in Milletvekili olduğu ilin belediyesinden bilgi almadan kamuoyunu yanıltıcı bilgiler paylaştığını belirten Başkan İsa Türkcan, “Öncelikle belirtmek isteriz ki; Sayın araştırmacı Milletvekili tarafından belediyemiz vasıtası ile herhangi bir kişiye gri pasaport alınıp alınmadığı ve akabinde yurtdışı gezisi gerçekleşip gerçekleştirilmediği çok iyi bilinmesine rağmen kamuoyunu yanıltmak maksadı ile bu soruların cevapları verilmemektedir. Sayın Milletvekili yine yanlış ve dedikodudan ibaret, kaynağı belli olmayan bilgilerle aceleci davranarak vekili olduğu şehrin belediyesinden bilgi almadan açıklamalarda bulunmuştur” diye konuştu.

“açıklamam savunma değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek içindir”

Yaptığı açıklamayı bir savunma değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yaptığını söyleyen Başkan İsa Türkcan, “olayın özüne gelinirse bir savunma olmamakla beraber kamuoyuna doğru bilgi vermek maksadı ile belediyemiz tarafından açıklama yapma gereği duyulmuştur.” Dedi.

“çok sayıda belediyeye aynı davet mektubu gönderildi”

 Gezi için bir çok belediyeye davet mektubu gönderildiğini hatırlatan Başkan İsa Türkcan, “Öncelikle ulusal ve yerel medyada yer alan ve tüm halkımızın bildiği üzere aynı kişi ve dernek tarafından ülkemizin çok sayıda belediyesine aynı davet mektubunun gönderildiği bilinmektedir. 02.07.2020 Tarihi itibariyle belediyemize de bu davet mektubu gelmiştir. Gelen davet mektubu üzerine 04.08.2020 tarih ve 30 sayılı meclis kararı, meclisi teşkil eden tüm partili üyeler yani A Parti, CHP ve MHP tarafından oy birliği ile alınmıştır” Dedi.

“konuyu valimizle paylaştık”

Alınan kararın ardından konuyu Ordu Valiliği ile paylaştığını hatırlatan Başkan Türkcan, “karar akabinde dikkatim, haricen yapmış olduğum araştırmalar ve konunun Ordu Valimiz ile paylaşılarak istişare edilmesi sonucu bu gezinin uygun olmayacağı değerlendirilmiş ve belediyemiz tarafından herhangi bir başvuru veya girişimde bulunulmamıştır” şeklinde konuştu.

“iddialar gerçeği yansıtmamaktadır”

İddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Türkcan, “belediyemiz aleyhine algı yaratmak Sayın Milletvekiline yakışmamıştır” diye konuştu. Türkcan, sözlerini şöyle tamamladı; “Anlaşılacağı üzere belediyemiz tarafından yurt dışına gri pasaport ile 53 kişi gönderildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Eksik bilgiler ile kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunarak belediyemiz aleyhine algı yaratmak Sayın Milletvekiline yakışmamıştır. Konu ile ilgili tüm hukuki başvuru ve şikayet haklarımız saklıdır.” *Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim