2019 yerel seçimlerine gidilen süreçte ismi sıkça konuşulan İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’in ismi her an Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için açıklanabilir. Son dönemde özellikle İYİ Parti logosu ile anılan Bakan Şahin’i İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya’ya sorduk.

Karakaya, adayımız üç gün içinde açıklanır ifadesini kullanırken, Şahin’i Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediklerine işaret etti.İl Başkanı Karakaya yaptığı açıklamada, Şahin’in kamuoyunda partiler üstü bir kimliğe sahip olduğunu söyledi. Geçmişteki hizmetlerinin de Şahin ismini öne çıkardığını belirten Karakaya, il teşkilatı olarak adaylık konusunda İdris Naim Şahin’den vazgeçmediklerini söyledi. Tabi karar genel merkezin olacak.

Gazetemize değerlendirmede bulunan İl Başkanı, açıklamasında; “Kamudaki karşılığının gerçekten çok üst seviyede olduğunu gördük. Çok ciddi bir teveccüh var kendisine. Sadece İYİ Parti değil, tüm partiler nezdinde karşılık bulan bir isim. Ordu’ya geçmişteki hizmetleri ve duruşu ile İdris Bey’in ismi Ordu kamuoyunda ön plana çıktı. Adaylık konusunda İdris Naim Bey’den hiç vazgeçmedik. Görüşmeler genel merkez nezdinde ve CHP ile de halen devam ediyor.”

İYİ Parti Ordu İl Teşkilatı tarafından seçim sürecine girildiğinden bu yana İdris Naim Şahin ismi üzerinde durulduğunun altını çizen il başkanı Karakaya, önümüzdeki birkaç gün içinde İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklayacaklarını söyledi. İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya açıklamasını “Biz İdris Naim Şahin’i istiyoruz. Adayımızın ismi 3 gün içinde netleşir” şeklinde tamamladı.

Editör: TE Bilişim