Üretici temsilcileri TMO piyasadan çekilmeden önce, üreticinin serbest piyasanın insafına bırakılmaması gerektiğini açıklamış ve TMO’ya süreyi uzat çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrılara cevap gelmezken, serbest piyasada fındık 20 liraya kadar geriledi.

ATAKAN AKÇA. “TMO SEZON SONUNA KADAR PİYASADA OLMALI”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Bizim esas isteğimiz TMO’nun bundan sonra sezonun başında yaptığı alımı Temmuz ayına kadar sürdürmesidir. Çünkü TMO üretici için bir garantör olmalıdır. Ki bunu yapıyor. Ama üreticiyi panikleterek elinden fındık almak isteyenlerin oyunu da bozulur bu olursa.” Demişti.

NURİTTİN KARAN: “TMO REGÜLASYON GÖREVİ GÖRMELİ”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’da iki hafta önce yaptığı açıklamada, “Fındık üreticinin gerçek manada korunması adına Toprak Mahsulleri Ofisi’nin piyasada kalıcı olması gerekir. TMO’nun 30 Nisan 2021 tarihinde 2020-2021 yılı fındık alım kampanyasını sonlandırdı. Bu kararın gözden geçirilerek, TMO’nun piyasadaki regülasyon görevini sürdürmesi gerekir. Ülkeye her yıl 2 milyar dolar gibi bir döviz girdisi sağlayan fındığın serbest piyasanın insafına bırakılmaması gerekir.” İfadelerine yer vermişti. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim