Talip KOCAKOÇ / ORDUYENİDÖNEM

21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tv52 Genel Koordinatörü Akın Çiçek’in sorularını yanıtlayan Enginyurt, Aybastı olayları ve Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş üzerinden değerlendirdi. Kurtulmuş’un Ordu’nun abisi konumunda olduğunu belirten Enginyurt; “Abilik yapamadı, gitmek yerine olayları durdurabilirdi.” dedi. Emniyet müdürünü de eleştiren Enginyurt, “Ordu için en talihsiz emniyet müdürü” ifadelerini kullandı.

MHP eski Milletekili; “911 yıllık geleneği olan Perşembe Yaylası’nın güreşle, turizmle gündeme gelmesi gerekirken böyle bir olayın meydana gelmesi bizi üzmüştür. Bu konu tüm detaylarıyla araştırılmalıdır.Taraf olmaktan ziyade bu konuyu iyi araştırmak gerekir.” dedi.

Emniyet Müdürü MHP Düşmanı

Enginyurt, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik’i MHP ve Ülkücü düşmanı olarak niteleyerek, açıklamasında;

“Mesela Ordu Emniyet Müdürü ile MHP olarak geldiği günden bu tarafa hiçbir irtibat kuramadık. MHP il başkanı ve yöneticileri olarak kendisini ziyaret ettiğimizde bizi kapıda 45 dakika bekletti. İl başkanı da orayı terk etti ziyaret gerçekleşmedi. Emniyet müdürü daha sonra siz gazetecileri topladı ve içeride şehit ailelerini ağırladığı için uzadığını söyledi. Ordu emniyet müdürü Milliyetçi Hareket Partisi’ni suçlayacak kadar MHP ve ülkücü düşmanı. Bunu ilk gün söylediği için bizim emniyet müdürüne karşı bir tavrımız var.” ifadelerine yer verdi.

Saygı Görmek İstiyorsan Şehre Saygı Göstermek Zorundasın!

“Ordu Emniyet müdürü şehri dedikodu ile yöneten, geçmişten tanıdığı insanlardan bilgi alarak Ordu’da şehir esnafıyla, insanlarla hiçbir diyolag kurmadan işine bakan bir kişidir. Emniyet müdürü atanmış bir kişidir. Saygı görmeyi bekliyorsa şehre de saygı göstermek zorunda. İnsanın emniyet müdürü olması, vali olması bizim onlardan korkmamızı gerektirmiyor. Biz suç işlersek zaten karşılığını çekeriz. Emniyet müdürünün görevi protokolde yer kavgası yapmak mı, yoksa 100 bin kişinin olduğu yerde güvenliği koordine etmeli. Sen emniyet müdürü olarak neden koltuk kavgası yapıyorsun.Bu şehre saygı göstermelisin ki saygı göresin”

“Numan Bey Neden Engel Olmadı?”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un olayı engellemek yerine çekip gitmesini eleştiren vekil Cemal Enginyurt şöyle konuştu:

“Sen bu ülkenin bakanısın, sen bu şehrin abisi konumundasın. Sen arbede sırasında neden orayı terk edip gidiyorsun. Numan Bey’den şunu beklerdim. Sen niye tarafları çağırıp da; “Arkadaşlar bir dakika sakin olun, ne yapıyorsunuz. Benim olduğum bir alanda niçin böyle gürültü yapıyorsunuz?” diye sorması gerekmez mi?  Peki ne yapıyor Numan Bey; hemen korumalarıyla arabaya binip gidiyor. Sonrasında Sayın cumhurbaşkanına bir CD götürüyor, olayı anlatıyor. Cumhurbaşkanının yerinde olsam Numan Bey’e sorarım. “Numan bey sen bakan olarak bu olaya neden engel olmadın? Neden tarafları barıştırmadın? Bu meseleyi neden durdurmadın?” diye sorardım.”

“İyi Niyet Yok Burada”

Olayların ulusal gündeme taşınmasının en önemli nedenini Kurtulmuş’un basın bürosu olarak niteleyen Enginyurt, bu olayın engellenebilir olduğu ancak iyi niyetin kullanılmadığını vurguladı. Enginyurt, Numan Bey’in ordu ve Ordulunun  değerini bilmesi gerektiğini hatırlattı.

İfadelerini; “Sen buraya abilik yapmalıyken basın bürondan “Canını zor kurtardı” diye neden açıklama yaptırdın? Orada Kurtulmuş’a karşı bir olay yok. Emniyet Müdürü ile Büyükşehir Belediye Başkanı arasında yaşanan bir gerginlik. Dolaysıyla bu mesele orada çözülebilirken Türkiye’nin gündemine taşıyan kim. Sayın Numan Kurtulmuş’un basın bürosu. O zaman iyi niyet yok burada, demek ki art niyet var burada. Bizi Türkiye’ye maskara etmeye kimsenin hakkı yok. Biz Ordu’nun çocuğuyuz, Ordu’yu seviyoruz. Ordu’nun ve Ordulunun kıymetini bilmeliyiz. Sayın Bakan da bunu bilmeli.” Şeklinde detaylandırdı.

“Sulh Sağlansın, Gaza Gelinmesin”

Ordu Emniyet müdürünü savunmanın haklı yanı olmadığını yineleyen 21. Dönem MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, tarafların yanlarındakilerin gazına gelmeden hizmet için yarışmaları olgusunu vurguladı. Enginyurt, sulh için hareket edilmesini söyledi.

 “Sayın Numan Kurtulmuş, derhal Sayın Enver Yılmaz ile bir araya gelerek sulh oluşturmalı ve kavga değil, hizmet yarışına girmeleri gerekir. Bu memleket hizmet bekliyor bu arkadaşlarımızdan. Numan Bey de yanındakilerinin gazına geliyor, gelmesin. Ordu İl Emniyet Müdürü Ordu’ya gelmiş en talihsiz emniyet müdürü. Ben bunu polis camiası açısından da söylüyorum. Eminim ki Ordu’daki polis mensupları da bu emniyet müdürü hakkında iyi düşünmüyor.”

Emniyet Müdürünü Belediye Başkanına Neden Tercih Ediyorsun?

Bu mesele doğru bir mesele değildir. Ordu’nun huzurunu bozan kişi Ordu Emniyet Müdürüdür. Müdür, Numan Bey’in direkt talebiyle buradan alınmalıdır. Numan Bey neden bir emniyet müdürünü seçilmiş bir belediye başkanına neden tercih ediyor? Nedir bu ısrar? Kini kavgayı büyütmenin sebebi nedir? Numan Bey, beyliğini yapmalı abiliğini yapmalı; Ordu Emniyet Müdürünün alınmasını talep etmeli. Bu şehir huzur istiyor, bu şehir hizmet istiyor.”   

Editör: TE Bilişim