Görevden alındığı iddiaları kamuoyunda tazeliğini koruyan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından sosyal medyada eleştiri oklarına maruz kalan Kurtulmuş, sırtını partiye ve Cumhurbaşkanına dayayan değil, dizini kırıp halkın sofrasına oturabilecek, parti davasını daha yukarı taşıyabilecek adaylara ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

Açıklamada;

“Sayın Başkanımızın kişisel karizması, liderlik vasıfları, halk nazarındaki popülaritesi önceki bütün seçimlerde tabiri caizse partiyi alıp sürükleyen ana unsurdu. Bu seçimde Başkanımızın kişisel karizması ve liderlik vasıflarının yanı sıra adayların da çok önemli bir hale geldiği bir seçim yaşayacağız. En küçük ilçemizde bile başkan adayı olan kardeşimiz hem birikimi, siyasi özelikleri, ahlakı ve tarzıyla hem de halk tarafından sevilebilir olmasıyla partiyi ve cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu liderliği taşıyabilme özelliğini haiz olmalı. Ona yaslanmaya değil tam tersine Ak Parti’yi daha yukarıya taşıyacak aday profiline ihtiyacımız olacak. Aday seçiminde beş ilke arayacağız. Ehliyet, liyakat, sadakat, adalet ve tevazu… Dizini kırıp halkın sofrasına oturabilme becerisini gösterebilen insan ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız ‘’gönül belediyeciliği’’ diyor ya, bunu gösteriş için değil gerçekten yapabilen insana ihtiyacımız var. Koyduğumuz kriterlere en layık olan, en çok oy alabilecek ve partinin hedeflediği genel ve yerel hedefleri taşıyabilecek kim ise o adaylarla çıkacağız.” İfadelerine yer verildi.

KİBİRLİ OLMAYACAK

2019 yerel seçimlerinde aday olacak belediye başkanlarının niteliklerine yönelik açıklamalar yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başarılı bir belediyecilik için hizmetin tek başına yeterli olmadığını, gönüllere girebilmenin esas olduğunu söyledi. Ak Partili Belediye başkan adayları kibirden uzak olup halkın değer yargılarını gözeten ve daima halkın yanında olan isimlerden oluşacak.

Kurtulmuş başarılı belediyeciliği ve adaylarda aranması gereken nitelikleri şöyle yorumladı:

“Başarılı belediyecilikte hizmet şarttır, ama hizmet etmek tek başına yeterli değildir. Mutlaka insanların gönlüne girebilmek, insanlara sevgiyle tevazu ile yaklaşmak lazım. İnsanlar, ne kadar hizmet ederlerde etsinler kibir kuleleri gibi ortalıkta dolaşanlardan hazzetmezler. Onlara sempati duymazlar. İnsanlar Cumhurbaşkanımızı niçin seviyorlar? Çünkü evinden el sallayan bir ev hanımının ricasını kırmayıp evine gidip çayını içiyor, fukara sofrasında dizini kırıp oturabiliyor. İnsanlara çocuk dahi olsa son derece mütevazı, arkadaşı gibi yaklaşıyor ve bunları siyasi bir kaygıyla yapmıyor. İnsani bir tavır olarak bunu ortaya koyuyor. Adaylarımızın da bu özellikleri taşıması en az hizmet kadar önemli bir özellik olacaktır. Değerler dünyamız seçim kampanyasının hassasiyetlerinden olacak. Niyetlerimizi tazeleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, köklerimizi yeniden kuvvetlendirmek yönünde çok sağlam bir iradesi var. 1994’te çok zorlu bir seçim kazanılmıştı. Şimdi 25 yıl sonra sadece adayın değil kampanyanın, teşkilatların, meclis üyelerinin, kısaca herkesin çok fazla önemli hale geldiği yeni bir seçim süreci yaşıyoruz. Burada topyekûn bir mücadele verilecek.”

Editör: TE Bilişim