Ordulu olan ve Almanya’da yaşayan Leyla Usta, yardım grubu arkadaşlarıyla birlikte harekete imkanı olmayan çocuklar başta olmak üzere medikal malzeme, ameliyat parası ve hastane ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

İLK OLARAK LÖSEMİ HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN BİRŞEYLE YAPMAK İSTEDİM…

Ordulu olduğunu ve yardım etmeyi hayat felsefesi haline getirdiğini söyleyen Leyla Usta, “Çocukluğum İstanbul’da geçti.  1989 yılında da Almanya’ya geldim. Evli ve iki çocuk annesiyim. Burada çocuk hastanesinde işe baladım ve burada hayatım değişti. Çünkü lösemi hastası çocukların tedavi gördüğü hastanede çalışıyorum. Onlara üzülüyordum. Sonra bu çocukların manevi olarak ilgiye ihtiyacı olduğunu gördüm. Ayrıca lösemi hastaları uzaklardan geliyordu ve onlarla ilgilenmeye başladım. Bu çocukları mutlu etmek için çaba sarf ettim.” Dedi.

RÜYA GÖRDÜM YARDIM SSEFERBERLİĞİ BAŞLATTIM…

Usta, “Daha sonra rüyamda lösemi hastası bir çocuğa yardım ettiğimi gördüm. Bu rüyadan sonra bir arkadaşıma ben çocuklar için bir şey yapmak istiyorum benimle varmışın dedim. Oda destek oldu. Daha sonra lösemi hastası çocuklarla ilgili matine düzenlemeye karar verdim. Bu konuda hiçbir fikrim ve düşüncem olmamasına rağmen gerekli izinleri alarak bu organizasyonu düzenledim. Çok zorluk çektik aslında yardım matinesi düzenlerken ama vazgeçmedik. Daha sonra bana destek veren arkadaşımın babası vefat etti. Tek başıma kaldım ama yardım matinesini her şeye rağmen düzenledim. Bu benim için başlangıç oldu.” Diye konuştu.

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR…

Biz yardımı ulaştırmak için çok iyi organize oluyoruz diyen Leyla Usta, “ Yardım talebinde bulunan vatandaşımıza ulaşarak yardımı ulaştırıyoruz. Yardım grubumuza herkes katılabilir. Zaten sosyal medyadan canlı yayınlarla yardımların gerekli insanlara ulaştığını gösteriyoruz.” Şeklinde konuştu.  

TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YARDIM YAPIYORUZ…

Ordulu Leyla Usta yaptığı açıklamada, “Bu işi tamamen gönüllü olarak yapıyoruz ve hiç bir şekilde karşılık beklemiyoruz. Boş vakitlerimizi ihtiyaç sahibi insanlar için harcıyoruz.” dedi.

EV YEMEKLERİ SATARAK YARDIMDA BULUNUYORUZ…

Usta, bazı zamanlarda ise ev yemekleri yapıp satarak gelirlerini ise Türkiye’de ki ihtiyaç sahibi insanlara gönderdiklerini söyledi.  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim