Bu tarihi zaferle, Güzelorduspor’un isim ve renk değişikliği ise 30 Haziran 2017’deki Olağan Genel Kurul’da gerçekleştirilecek. Güzelorduspor’un yeni ismi ise Orduspor FK yani Orduspor Futbol Kulübü olacak. Peki, ‘söz veren ve yapan’ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, başka hangi sözleri verdi? Hangi hizmetleri Ordulularla buluşturdu? İşte sadece birkaç başlık…

ÇÖPÜ KALDIRACAĞIZ DEDİ, YAPTI: 30 Mart Mahalli seçimleri öncesi Ordu’da çöp sorununu çözeceğim diyen Başkan Yılmaz, verdiği sözü tuttu. 32 yıldan bu yana şehrin tam merkezine dökülen çöpü 13 ayda çözen Başkan Yılmaz, 4 mahalleyi de çöpten kurtarmış oldu. Bununla da bitmedi, Başkan Yılmaz Ordu’nun tamamında çöp sorununu çözmek için Ünye Çimento ile yaptığı anlaşma ve 3 noktada kurduğu tesisler le 19 ilçeyi de çöpten kurtarmış oldu.

ALTINORDU’NUN ALTYAPISI DEDİ, YAPTI: 30 Mart seçimleri öncesi ‘Biz popülist politika yapmayacağız’ diyen Başkan Yılmaz, Altınordu, Ünye ve Fatsa’da altyapıda devrim gibi çalışmalara imza attı. Altınordu’nun 18 bin nüfusa göre yapılan ve artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelen altyapısını sil baştan elden geçiren Başkan Yılmaz, şehrin bu noktada geleceğini de kurtarmış oldu.

SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİM DEDİ, YAPTI: 30 Mart seçimleri öncesi Ordu’da su sorunu artık tarih olacak diyen Başkan Yılmaz, 19 ilçede kurulan arıtma suyu tesisleri, içme suyu hatlarıyla 19 ilçenin su sorununu da çözdü.

PLAJ SÖZÜ VERDİ, YAPTI: Sahil kenti Ordu'da yıllardır herkesin dillendirdiği ama bir türlü hayata geçiremediği plajlarla ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Artık plajlarımız denize girilebilir hale gelecek" diye söz verdi ve yaptı. Bugün, Karadeniz'in metropolü Samsun'da dahi sadece 1 mavi bayraklı plaj bulunurken, Ordu'da tam 5 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı. Artık Ordulular ve Ordu'ya gelenler Altınordu'da Cumhuriyet Mahallesi Halk Plajı'nda, Çamlı Yalı Plajı'nda, Akyazı Halk Plajı'nda, Ünye'de ise Mavi Deniz Kumsalı Plajı ve Kırkevler Plajı'nda gönül rahatlığı ile denize girebiliyor.

KADINLAR PLAJI DEDİ, YAPTI: Özellikle kullanılabilir hale getirilen bu plajlar dışında,"Yoğun talep üzerine sadece kadınlara mahsus özel plajlar yapacağız" diye söz verdi ve yaptı. Artık Perşembe'de toplam 12 bin metrekarelik alanda, güvenliği, otoparkı, restaurantı, danışması, büfesi, açık oturma ve çocuk oyun alanları, güneşlenme terasları, soyunma kabinleri, tuvaletleri, can kurtaran ekipleri, duş ve mescit alanlarıyla birlikte Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir ilke imza attı. Aynı şekilde Fatsa'da 16 bin 695 metrekarelik alanda, Ünye'de yine aynı koşullarda toplam 16 bin 474 metrekarelik bir alanda Kadınlar Plajı oluşturuldu.

KENT MEYDANLARI DEDİ, YAPTI: Özellikle başta Altınordu olmak üzere Ordu'nun tüm ilçelerini sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla, "Kent meydanı yapacağız" diye söz verdi ve yaptı. Ulubey'de 8 bin metrekarelik, Gölköy'de 6 bin 800 metrekare, İkizce'de bin 653 metrekarelik, Perşembe'de 4 bin 1509 metrekarelik, Gürgentepe'de bin 250 metrekarelik ve Çamaş'ta bin 300 metrekarelik kent meydanları yaptı.

SAHİL MESDİCİ DEDİ, YAPTI: Sahil düzenlemesi kapsamında özellikle gelen yoğun talepler karşısında, "Kıyı şeridimize yakışan Sahil Mescidi yapacağız" diye söz verdi. Bugün, hiç çivi kullanılmadan, İkizce ilçesindeki tarihi Laleli Cami'den esinlenerek, şadırvanı, abdesthanesi ve oturma grupları bulunan 144 metrekarelik bir alana tamamen doğaya ve çevre dokusuna uygun, 54 metrekarelik zemin katıyla erkeklere, 32 metrekaresi de üstte kadınlara mahsus şekilde Çivisiz Sahil Mescidi inşa edildi. Mihrabı, minberi, kürsü ve mahfil kirişleriyle ahşap oyma işçiliğiyle yapılan Çivisiz Sahil Mescidi, yerli ve yabancı konukların ilgi odağı oldu.

CİVİL DERESİ DEDİ, YAPTI: Altınordu'nun ortasından geçen Civil Irmağı ise daha önce metruk bir haldeyken, Gazi Köprüsü ile şehirler arası karayolu köprüsü arasında bulunan 630 metrelik alan, 3,5 metrelik mermer çift taraflı kaldırımlarıyla seyir terası haline getirildi. Dere boyunca duvar ista özel motifli bin adet aplik aydınlatma, 600 metrelik 7 metre genişliğindeki asfalt yol, bugün yerli ve yabancıların gezinti alanı haline getirildi.

YOL DEDİ, YAPTI: Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, her konuşmasında 1882'lı yıllarda Şebinkarahisar'dan Trabzon ve Giresun, Sivas-Hafik-Zara-Koyulhisar-Mesudiye ve Ordu'ya kadar 212 kilometrelik şose yol, 92 köprü ve 300'den fazla menfez yaptıran ve "Gidemediğin yer senin değildir" sözüyle de tarihe geçen 277.Osmanlı Sadrazamı Halil Rıfat Paşa'nın sözünü hatırlatarak, "Yol sorunumuz kalmayacak" diye söz verdi ve yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında 55 kilometreden fazla yeni yom, 720 kilometreden fazla yol genişletme çalışmalarına imza attı. Bununla da kalmadı, "Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimler bazında tek seferde yapılacak olan en büyük sıcak yapımını gerçekleştireceğiz. 19 ilçemizde 112 grup yolunda, toplam uzunluğu 752 kilometreyi bulan sıcak asfalt yolları 3 yılda tamamlayacağız" dedi ve yaptı. 752 km.lik sıcak asfalt işi kapsamında, toplam 147 km.lik yolun sıcak asfaltını tamamladı. 368 km.lik güzergahta toprak işleri ve sanat yapılarına devam ediyor, üst yapıda 260 metreküp alttemel, 355 bin ton Pmt ve 185 bin ton binder imalatı, 31 km.lik beton V kanalı yaptı. Sanat yapıları kapsamında 23 bin 163 metre taş duvar, 646 metre menfez imalatı, 404 metre betonarme duvar, 15 bin 558 metre enine geçiş ve 24 bin 474 metre drenaj imalatı yaptı. Çalışmalar ise hala sürüyor.

DENİZ KAZALARINI ÖNLEYECEĞİZ DEDİ, YAPTI: Karadeniz'in hırçın dalgaları karşısında son yıllardan artan boğulma vakalarının artması üzerine kolları sıvayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Boğulma vakalarını en aza indireceğiz" diye söz verdi ve yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi'ni oluşturdu. 2014-2015-2016 yıllarında 9 plajda görevli ekipler oluşturdu. Onlarca boğulma vakaları ve su kazalarının önüne geçti, hayat kurtardı. Halkın plajlarda güvenli bir şekilde deniz aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için güvenli yüzme alanları oluşturdu.

GENÇLERE KAYKAY PİSTİ SÖZÜ VERDİ, YAPTI: Özellikle gençlerin deniz kenarındaki sahil bandında büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten spor dallarına destek amacıyla, "Kaykay ve paten pisti yapacağız" dedi ve yaptı. Gençlerin spor faaliyetine yönlendirilmesi amacıyla Altınordu İlkadım Anıtı'nın yanında, daha önce metruk bir tesis bulunurken bugün o bölgeyi 14 Aralık 2015'te teslin aldı, toplam 538 milyon 978 bin 90 TL'lik harcama yaparak 12 Mart 2016'ta tamamladı ve gençlerin hizmetine açtı.

BİNALARIMIZI GÜZELLEŞTİRECEĞİZ DEDİ VE YAPTI: Özellikle Samsun'da sonra kıyı şeridini kullanarak Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya istikametine gidiş sırasında kullanılan uluslararası karayolu statüsündeki Atatürk Bulvarı üzerindeki binaların dış görünüşleri, Ordu'ya yakışır bir şekilde değildi. Bununla ilgili olarak da Başkan Yılmaz kolları sıvadı ve "Daha yaşanabilir bir kent yapmak, kent estetiği sağlamak ve bina cephelerinin uyumlu hale getirilerek görsel bir kimlik oluşturacağız" diye söz verdi ve yaptı. Bugün, Ordu Büyükşehir Belediyesi Durugöl Yerleşkesi ile Rus Pazarı Kavşağı arasındaki kısmında anket sonucunda Ordu halkının vermiş olduğu karar ile beyaz ağırlıklı renk ile Atatürk Bulvarı'na estetik bir görünüm kazandırıldı. 29 Mart 2016'da başlanılan cephe iyileştirme çalışmaları için 822 bin TL'den fazla harcama yaparak, 2017 yılı Ocak ayında tamamladı.

KAMYON GARAJI DEDİ, YAPTI: Özellikle ulaşım noktasında Karadeniz Sahil Yolu'nu kullanan ve şehir merkezinde trafik yoğunluğuna sebep olan kamyon ve tırlar için "Kamyon garajı yapacağız" dedi ve yaptı. Aynı zamanda kamyon ve tırların güvenliğinin sağlandığı, şoförlerinin dinlendiği ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabildikleri bir kamyon garajı yaptı. Bunun için toplam 605 bin TL'den fazla para harcandı. 5 Nisan 2017'de tamamlanan Kamyon Garajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Nisan'daki Ordu ziyaretiyle birlikte hizmete açıldı.

ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAĞIZ DEDİ, YAPTI: Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Çevre Yolu'nun Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantısını sağlayacak OSB Kavşağı'ndaki sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı. Başkan Yılmaz, "Ordu trafiğine nefes aldıracak çevre yolunun Karadeniz Sahil Yolu'na bağlantısını yapacak OSB Kavşağı'nda, son kat asfalt döküldü ve yol trafiğe açıldı" dedi. Çalışmaları devam eden Ordu Çevre Yolu'nun kent trafiğini rahatlatacak önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz, "1 milyar 100 milyon TL'lik bu dev projemiz tamamlandığında, ilimizin trafiği nefes alacak ve 1 saatlik şehir geçişi 10 dakikaya düşecek. Ordu Çevre Yolu, Karadeniz Sahil Yolu bağlantısının yapılacağı önemli bir geçiş noktası olacak. Bir hayali daha gerçeğe dönüştürmenin gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME SAYILI GÜNLER KALDI DEDİ, YAPTI: Altınordu İlçesi'nde tarihi bir karara imza atan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kent merkezindeki Süleyman Felek Caddesi'ni araç trafiğine kapatacak. Çok kısa bir süre sonra başlayacak olan proje tamamlandığında, yayaların yaşadığı sorunlar artık ortadan kalkacak. Başkan Yılmaz, "Bu güzergâhtaki binaların dış cepheleri de Büyükşehrimizin mimari yapısı ve görünümüne uygun olarak düzenlenecek. Yalı Camii ile İsmet Paşa Caddesi'nin girişine kadar olan kısımda dış cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Yaklaşık 115 binanın dış cephesine müdahale edeceğimiz proje kapsamında, 700 m'lik uzunluğa sahip Süleyman Felek Caddesi üzerinde bulunan binaların ön cephesi ve 44 binanın da yan cepheleri yeniden yapılacak. Böylece binaların renk ve görünümleri, yayalaştırma çerçevesindeki projemizle birlikte uyumlu hâle getirilecek" diye konuştu. Bu projeyle birlikte Köprübaşı Mevkii'nde Bülbül Deresi olarak bilinen derenin üzeri kapatılacak, Altınordu ilçesine yeni bir meydan kazandırılacak. Başkan Enver Yılmaz, "Bu alanda Köprübaşı Camii'ni de içine alacak şekilde kent mobilyaları ve aydınlatma elemanları monte ederek yeni bir çevre düzenlemesi yapacak ve vatandaşlar için ortak bir yaşam alanı oluşturacağız. Projemizin tamamını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

YENİDEN DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ DEDİ, YAPTI: Ordu'nun her şeyden önce spor kimliğiyle tanındığının farkında olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1967 yılında kurulan ve bugün hem ekonomik anlamda, hem de sportif alanda son derece kötü günler yaşayan ve ödenemez seviyelerde borçlandırılan Orduspor'un yanında, 1973 yılında kurulan Güzelorduspor'u profesyonel liglere çıkarma sözü verdi. Bugün Güzelorduspor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grubu şampiyon olarak tamamladı, 3.Lig'e yükselme Play-Off maçında Trabzon temsilcisi Arsinspor'u 2-1 yenerek, TFF Profesyonel Spor Toto 3.Lig'e yükseldi. Başkan Enver Yılmaz, Spor Toto 3. Lig'de Güzelorduspor'un ismini ve renklerini değiştirerek mücadele edeceklerini açıkladı, "Bu konuda Ordulu hemşehrilerimize daha önce söz vermiştik. Takımımızın adı Orduspor, renkleri ise Mor-Beyaz olacak. Mor Şimşekler eski günlerdeki gibi liglerin tozunu attıracak. Güzelorduspor'un bugünkü başarısı, Ordu'da sporun inşallah yeniden dirilişi ve yükselişi olacak" dedi. Güzelorduspor'un isim ve renk değişikliği ise 30 Haziran 2017'de yapılacak Olağan Genel Kurul'da gerçekleştirilecek yeni isme de Orduspor FK olacak.

Editör: TE Bilişim