Elektrik enerjisi kullanılarak terfi hatları ile kuyulardan içme suyu temin edilen Fatsa’da, elektrik kesintileri meydana geldiğinde içme suyu tesislerinin devre dışı kalması nedeniyle su kesintileri yaşanıyordu. Mahallelere su temin eden tesislerin enerji kesintilerinden etkilenmemesi için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ve OSKİ Genel Müdürü Murat Us’un katkılarıyla 5 milyon tutarında yatırım yapılarak alınan 15 adet jeneratörün montaj esnasında Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar son somunu sıkarak, start tuşuna bastı ve jeneratörü hizmete açtı.

“5 MİLYON LİRALIK YATIRIM”

Jenaratörü hizmete açtıktan sonra bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Göreve geldiğimizde Fatsa'daki su kesintileri, altyapı eksiklikleri sürekli gündeme geliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler talimatlarıyla geçen yıl Fatsa'mızın en büyük su tutma kapasitesine sahip su deposunu OSKİ Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk fakat elektrik kesintilerinden dolayı depo seviyelerindeki düşmeden dolayı birçok bölgemizde dönem dönem uzun süreli su kesintileri gerçekleşiyordu. Bunun çözümü noktasında da OSKİ Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı raporu Sayın Banımıza iletildi. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla ilçemizde keson kuyulardan salınan su yapılarına jeneratörler alınarak vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Toplamda bugünkü değeri ile yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırım ilçemizde artık vatandaşlarımızın hizmetinde. Ben böylesine önemli ve kıymetli bir hizmeti Fatsa’mıza kazandırdığı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler başta olmak üzere OSKİ Genel Müdürümüz Murat Us beyefendi olmak üzere OSKİ’deki tüm daire Başkanı arkadaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza Fatsa halkı adına ayriyeten teşekkürlerimizi şükranlarımızı iletiyorum, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETMEK AMACIYLA JENERATÖR ALIMINA KARAR VERDİK”

OSKİ Genel Müdürü Murat Us ise, “Fatsa'daki su sorunlarının çözümü için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Geçen yıl buradaki çok sık arıza yapan terfi hattının yenilemiştik. Terfi hattı yenilendikten sonra zaman zaman elektrik kesintileri sırasında pompalarımız duruyordu. Pompaların durması sonucunda depolardaki su yeterli olmadığı için su kesintileri meydana gelmekteydi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatlarıyla elektrik kesintilerine alternatif çözüm üretmek amacıyla jeneratör alımına karar verdik ve 15 adet jeneratörü Fatsa ilçemize kazandırdık. Bunların montajına başladık İnşallah bundan sonra elektrik kesildiği zaman herhangi bir şekilde su kesintisi olmayacak, Fatsa ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim