Serbest piyasada fındık fiyatında yaşanan düşüş sonrası TMO’nun piyasadan çekilmesine de 3 gün kaldı. Üretici temsilcileri TMO’nun piyasada kalmasını istiyor.

ARSLAN SOYDAN: “TMO’NUN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE TALEPLERİMİZ VAR”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “TMO’nun devam etmesi yönünde taleplerimiz var. Tabi ki devam eder mi etmez mi bilemiyoruz.” Dedi.

TMO piyasadan çekilecek ve serbest piyasada fındık düşecek diye bir algı oluşturulmaya çalışılıyor diyen Başkan Soydan, “Bunlar doğru değil. Çünkü TMO bugüne kadar fındık almadı. İhracat yapmıyor. Piyasadan çekilmesi de bu fiyatları etkilemez. Ama devam etmesinin olumlu etkileri olur.” Diye konuştu.

ATAKAN AKÇA: “TMO TEMMUZ AYINA KADAR PİYASADA OLMALI”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ise açıklamasında, “Biz her zaman üreticiyi düşünüyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda biz hem Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar öncülüğünde TMO’nun Temmuz ayının başına kadar süreyi uzatması talebinde bulunduk.” İfadelerine yer verdi.

Bizim esas isteğimiz TMO’nun bundan sonra sezonun başında yaptığı alımı Temmuz ayına kadar sürdürmesi diyen Başkan Akça, “Çünkü TMO üretici için bir garantör olmalıdır. Ki bunu yapıyor. Ama üreticiyi panikleterek elinden fındık almak isteyenlerin oyunu da bozulur bu olursa.” Şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim