15 Temmuz hain darbe girişimin 5. yıldönümünde Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik geniş katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesi gündüz saat 12.00’de Büyük Camiinde şehitlerimiz için gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programının ardından protokol şehit kabristanlıklarını ziyaret etti.

15 Temmuz Anma Programı Etkinlikleri akşam da Ünye Cumhuriyet Meydanında devam etti. Saat 19.00’da başlayıp 00.30’da sona eren programda öncelikle 15 Temmuz Sergisi ziyaret edildi. Ziyaretin ardından ise protokol Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan anı defterine günün anlam ve önemine binaen duygu ve düşüncelerini yazdı.

Ünye Cumhuriyet Meydanından kurulan dev sahnede gerçekleştirilen anma etkinlikleri Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş tarafından dua okunarak şehitlerimizin ruhuna atfedildi.

Vali Yardımcısı Gale, “Milletimize Şükran Borçluyuz”

15 Temmuz gecesinde bir destan yazıldığını söyleyen Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale ise yaptığı konuşmada, “15 Temmuz Gecesi, milletimizin birlik ve beraberliğine, asırlardır süre gelen vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı menfur darbe girişiminde bulunulmuş, milletimiz de sokakları ve meydanları doldurarak, inancı, vatanı, bayrağı, hürriyeti ve geleceği için cansiperane mücadele etmiştir. Kendilerine buradan bir kez daha minnet ve şükranlarım sunuyorum.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî mücadele anma programı daha sonra Ünye Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir dinletileri ile devam etti.

Dinletilerin ardından ise Ünye Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Kahramanlık türkülerini içeren repertuvarları ile meydanı dolduran binlerce vatandaşı mücadele günlerine tekrar götüren kent orkestrasının programı beğeni topladı.

Program daha sonra saat 21.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ulusa Sesleniş’ konuşması ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen programda Ahmet Yenilmez Sanat Tiyatrosu sahne aldı. “Gitme Ey Yolcu” adlı müzikal eserde sahne alan Burak Yenilmez ve ekibi kurtuluşu mücadelesi yıllarından sundukları pasajlarla izleyenleri hem o yıllara götürdü, hem de duygu dolu anlar yaşattı.

Ünye Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen anma programı daha sonra 15 Temmuz Anatomisi belgeselinin ardından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak okunan salalarla son buldu.

Belediye Başkanı Tavlı, “Milletimiz Tüm Dünyaya Demokrasi Dersi Vermiştir”

15 Temmuz’un 5’inci yıldönümünde gerçekleştirilen anma programında konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 15 Temmuz’un milletin hafızalarından asla silinemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminden bugüne 5 yıl geçti. O hain kalkışmanın yaşandığı gece, milletimizin hafızasından silinmedi ve asla silinmeyecektir. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiş, akıllarını dış güçlere satmış ve ordumuzun içerisine sızmış olan hain FETÖ mensuplarına gereken dersi vermiştir.”  Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim