Vali Seddar Yavuz, Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan ve 25 Ocak/5 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen minikler, minik yıldızlar, yıldızlar, gençler, büyükler (bay-bayan) Sanda, Qinda ve Taolu Wushu Kungfu Türkiye Şampiyonasında, takım halinde Türkiye ikincisi olan sporcuları kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Valilik toplantı salonunda başarılı sporcuları kabul eden Vali Seddar Yavuz, başarılarından dolayı sporcuları ve antrenörlerini tek tek kutladı.

Başarılı sporculara insani değerler üzerine nasihatlerde bulunan ve bir süre onlarla sohbet eden Vali Yavuz, “Zirveye çıkmanız şart değil, ama nerede olursanız olun iyi insan olun. İnsan kıymetli bir varlıktır, ona saygı gösterin. İnsana saygı göstermeyenler, kendisine saygı göstermeyenlerdir ve sevmeyenlerdir. Kendisini seven insan başkasını da sever ve saygı gösterir” dedi.

Sporculardan, yaptıkları işi sevmelerini isteyen Vali Yavuz, “Yaptığınız işi sevin. Yaptığınız işi severseniz, başarılı olursunuz. Antrenmanda hocanızın tarif ettiğini dikkatle takip eder ve bunu severek uygularsanız, başarılı olursunuz. Başarılı insanların en önemli özelliği, bir işe başlarken aşkla başlarlar. Ancak, başarı her şey değildir. İyi insan olmak, başarılı olmak kadar kıymetli ve değerlidir. Bu yüzden önce iyi insan olalım, sonra başarılı sporcu, yönetici ne olmak istiyorsak olalım. Ama iyi insan olmadan geldiğiniz yerde durmanız da mümkün değil” diye konuştu.

25 Ocak/5 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılan şampiyona hakkında Vali Seddar Yavuz’a bilgi veren Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Savaş Çakmak, “Ordu ili olarak toplam 30 tane madalya aldık. Bu madalyaların 12 tanesi birincilik. Özellikle gençler kategorisinde çok birincilik aldık. İl sıralamasında İstanbul’dan sonra ikinci olduk. Sporcularımızla birlikte bizleri kabul ettiğiniz ve onore ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim