Vali Seddar Yavuz, Gölköy ilçesi Sarıca Mahallesinde meydana gelen heyelan afetini yerinde incelemek ve ilçede devam eden kamu yatırımlarının yanı sıra, ilçenin ihtiyaç, sorun ve taleplerini tespit etmek amacıyla Gölköy ilçesini ziyaret etti.

Beraberinde, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Balcı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, DSİ 75. Şube Müdürü Mehmet Kurul, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İl Defterdarı Kemalettin Işık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, İl Kadastro Müdürü Muhammed Akyazı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, SGK Müdür Yardımcısı Abdurrahman Halcı, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar Kışla, İdare ve Denetim Müdürü Nurettin Karaman, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Yatırım İzleme Müdürü Agah Genç ile birlikte Gölköy ilçesine giden Vali Seddar Yavuz, ilçede bazı inceleme, ziyaret ve temaslarda bulundu.

Programına, ilk olarak ilçeye bağlı Sarıca Mahallesinde yapımı devam eden ve 114 işyeri, 5 sosyal tesisten oluşan Gölköy Küçük Sanayi Sitesi inşaatında incelemede bulunarak başlayan Vali Seddar Yavuz, yaklaşık 20 Milyon TL’ye malolacak Gölköy Küçük Sanayi Sitesi inşaatının son durumu hakkında Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert’ten bilgi aldı.

Sarıca Mahallesinde Meydana Gelen Heyelanı Yerinde İnceledi

Vali Seddar Yavuz, Gölköy Küçük Sanayi Sitesi inşaatında yaptığı incelemenin ardından Sarıca mahallesinde meydana gelen heyelan afetini, beraberindeki teknik ekiplerle birlikte yerinde inceledi.

Heyelanlı bölgenin her tarafını gezen ve heyelanın boyutunu yerinde gören Vali Yavuz, afete maruz kalan mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Heyelan afetiyle ilgili tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güçlü olduğunu, bugüne kadar meydana gelen afet olaylarında olduğu gibi Sarıca mahallesinde afetten etkilenen vatandaşların da yanında olduğunu söyledi.

Can emniyetinin en öncelikli amaçları olduğunu ifade eden Vali Yavuz, heyelandan etkilenen ve evleri tahliye edilecek olan afetzedelere gereken yardımın yapılacağını kaydetti.

Kaymakamlığı Ziyaret Etti

Sarıca mahallesinde yaptığı heyelan incelemesinden sonra Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Yavuz, Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Necdet Özdemir, Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ve ilçe protokolü tarafından karşılandı.İlçe Kaymakamı Necdet Özdemir, ilçenin Sarıca Mahallesinde meydana gelen heyelan afetinin yanı sıra ilçenin genel durumu, sorunları, ihtiyaçları ve talepleri konusunda Vali Yavuz’a brifing sundu. Vali Seddar Yavuz burada yaptığı açıklamada, Gölköy ilçesinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçeye bağlı Sarıca mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Vali Yavuz, önceliklerinin vatandaşların can güvenliğinin sağlanması olduğunu altını çizerek, vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir değişim yaşamıştır. Bu anlamda heyelandan etkilenen vatandaşlarımız asla mağdur edilmeyecektir. Taşınması gerekenler söz konusu olursa, kira bedellerini süratle kendilerine ödeyeceğiz. Ayrıca, enerji nakil hatları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili de alakalı kurumlarımıza gerekli talimatları süratle vereceğiz. Bunun dışında kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan ilçemizin ihtiyaçları, sorunları, talepleri konusunda gerekli bilgileri alıyoruz. Ardından muhtarlarımızla, imamlarımızla, eğitim kurumlarımızdaki yöneticilerimizle, STK’larımızla bir araya geleceğiz. Esnaflarımızı ziyaret edeceğiz, halkımızla kucaklaşacağız. Benim çok önemsediğim ‘Kariyer Günleri’ etkinliklerimiz kapsamında da gençlerimiz ile buluşarak, bilgi, birikim ve tecrübelerimizi onlarla paylaşma fırsatı bulacağız. Baş tacımız, kutsal emanetlerimiz olan şehit ailelerini de bu program çerçevesinde evlerinde ziyaret etmiş olacağız” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz konuşmasının devamında, vatandaşların devlet kurumlarına gittiklerinde iyi karşılanması konusunda uyarıda bulunarak, “Biz her zaman söylediğimiz gibi, özellikle vatandaşımızın devlet kurumlarına geldiğinde en iyi şekilde karşılandığı, en iyi hizmeti aldığı ve saygı duyulduğu bir sistemi mutlaka inşa edeceğiz. Bu bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Fındıkta İyi Tarım” uygulamasına da değinen Vali Yavuz, fındık bahçelerinin yenilenmesi ve budama elemanlarının yetiştirilmesi de dâhil olmak üzere yürütülen projeyi oldukça önemsediklerini ifade etti.

Vali Yavuz, “Tarım ve Orman İl Müdürümüz, gerek Tarım İlçe Müdürümüz vatandaşlarımıza özellikle budama eğitimi yaptıracaklar. Üreticilerimize, birim alandan daha fazla verim almayı mutlaka sağlamamız gerekiyor. O yüzden bugün bir kez daha hizmet ve yatırımları değerlendirmek, yeni yapacağımız işleri görüşmek üzere buradayız. Biz inanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, çok daha büyük hizmetleri, yatırımları gerçekleştirecek ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Bu kapsamda da bizim beklentimiz, hedefimiz, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmektir” şeklinde konuştu.

“Gölköy’ü daha iyi bir noktada mutlaka buluşturacağız” diyen Vali Yavuz, “Çünkü, Gölköylüler çalışkan insanlar. Enerji nakil hatlarında adeta bir cambaz gibi ekmeğini havada çıkartan ve gerçekten her türlü takdiri, her türlü teşekkürü, her türlü övgüyü hak eden bir halk kitlesi. O yüzden bir kez daha Gölköylü kardeşlerime en derin selamlarımı, sevgilerimi ve saygılarımı iletmek istiyorum” diyeyerek, konuşmasını tamamladı.

Gölköy Belediyesini Ziyaret Etti

Daha sonra Gölköy Belediyesini ziyaret eden Vali Yavuz, Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ve belediye çalışanları tarafından karşılandı.Belediye hizmetleri ve çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Seddar Yavuz, kurumlar arası işbirliğinin oldukça önemli olduğunun mesajını verdi.Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Vali Yavuz’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Esnafları ziyaret etti

Gölköy ilçe ziyareti kapsamında esnafları da ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, esnaflardan ticari faaliyetleri hakkında bilgi alarak, hal ve hatırlarını sordu. Esnaflarla kısa süreli sohbetlerde bulunan Vali Yavuz, esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.Kamu Görevlileri, Muhtarlar, STK Temsilcileri İle Bir Araya Geldi Vali Seddar Yavuz, Gölköy ilçe ziyareti kapsamında, ilçede görev yapan kamu görevlileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla da bir araya gelerek, ilçelerinin sorun, sıkıntı, ihtiyaç ve talepleri dinledi. Yeni kamu yönetimi üzerine söyleşide bulundu.

Halk Eğitimi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilçede görev yapan kamu görevlileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşları dinleyen Vali Yavuz, kendisine iletilen sorun, sıkıntı, ihtiyaç ve talepleri tek tek not aldı ve beraberinde geldiği il müdürlerine de talimat vererek, ihtiyaçların ve taleplerin giderilmesini istedi.Toplantıya Gölköy Kaymakamı Necdet Özdemir, Belediye Başkanı Ali Kemal Mert’in yanı sıra il müdürleri ve kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Anadolu Lisesi’nde Kariyer Günleri Etkinliğine Katıldı

Vali Yavuz, Gölköy ilçe ziyareti programı kapsamında, Gölköy Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin de konuğu oldu.‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde lise son sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Vali Yavuz, öğrencilere doğru meslek seçimi ve medeniyet değerleri üzerine söyleşide bulundu. Tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaştı. Hayata dair nasihat ve tavsiyelerde bulundu.

Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Gölköy ilçe ziyareti programı kapsamında, Şehit J.Er Ferhat Yılmaz’ın Gölköy mahallesinde oturan annesi Elmas, babası Aziz Yılmaz’ı evinde evinde ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. Sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Herhangi bir ihtiyaçları olup, olmadığını sordu.Vali Yavuz, gerçekleştirdiği şehit ailesi ziyareti ile Gölköy programını tamamladı.

Gürgentepe’de Esnafları Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Gölköy programının ardından il merkezine dönerken, Gürgentepe ilçesine de uğrayarak, buradaki esnafları işyerlerinde ziyaret etti. Esnaflarla kısa süreli sohbetlerde bulunan Vali Yavuz, esnafların ticari faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Esnafların, hal ve hatırını da soran Vali Yavuz, esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.İlçede bir çay ocağında bulunan vatandaşların çay davetini kırmayan Vali Yavuz, vatandaşlarla birlikte hem çayını içti, hem de koyu bir sohbette bulundu.

Editör: TE Bilişim