Ordu’da polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir şüphelinin otogarda başka bir kişiye teslim ettiği bavulda 935 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik koordineli çalışma gerçekleştirildi.
Edinilen bilgilere göre, İran’dan Türkiye’ye giriş yapan İran uyruklu bir şüpheli, otogarda bulunan başka bir kişiye yanında bulunan bavulu teslim etti. Ekiplerin çalışması sonucu her iki şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilere ait bavulda yapılan aramada 935 gram metamfetamin ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından TCK’nın 188. maddesi kapsamında “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.