Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen “Fındık Bahçelerinde Yarka Projesi” kapsamında önemli bir adım attı. Proje çerçevesinde, kent genelinde belirlenen 9 işletmeye toplam 8 bin 300 yarka tavuk teslim edildi.
Yapılan dağıtımla birlikte üreticilerin gelir düzeyini artırmak, yerel ekonomiye katkı sağlamak ve “Bahçelerden Sofralarımıza Sepet Sepet Yumurta” hedefini güçlendirmek amaçlanıyor.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, proje sayesinde hem yumurta üretiminin artacağı hem de fındık bahçelerinin daha verimli değerlendirileceği vurgulandı. Yetkililer, modelin tavukçuluk ile tarımı entegre eden yenilikçi bir kırsal kalkınma örneği olduğuna dikkat çekti.
Dağıtım programının ardından üreticilerin tavukları teslim alarak üretime başladıkları, ilk yumurtaların önümüzdeki haftalarda alınmasının beklendiği bildirildi.