Ordu Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, gönüllülük esaslı organize ettikleri Fen Bilimleri Şenliği ile köy okullarına giderek öğrencilerin yüzlerinde tebessüm oluyorlar.

“Mutluluk Kokusu” sloganıyla hareket eden üniversiteli gençler, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi’ndeki ilkokula giderek bugünün küçüklerine unutamayacakları keyifli bir gün yaşattılar.

Altınordu Belediyesi’nin de destekleriyle düzenlenen program yağmurlu havaya rağmen renkli bir ortamda gerçekleştirildi. Köy okulunda okuyan çocukların yüzleri boyandı, fen bilimlerine dair deney çalışmaları keyifli gün için hazırlandı.

Üniversiteli abi ve ablalarıyla halat çekme yarışına giren minikler sosyal aktivitelerin yanı sıra bilim dünyasının kapılarını da yine üniversiteli büyükleriyle araladılar. Ordu Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği öğrencileri, Bayadı ilk ve Orta Okulunda okuyan çocuklara çeşitli deneyler hazırlayarak, onların gelecekteki meslek eğilimlerine de katkıda bulundular.

Sihirli küreler, sanal gözlükler, fen oyunları, yüz boyama etkinlikleri ve Ordu Üniversitesi öğrencilerin kendi tasarladıkları materyaller görülmeye değerdi. Adeta bilim yuvasına dönüşen okul bahçesindeki deneyler, “Bir daha, bir daha” sloganlarıyla alkış ve tezahürat topladı.

Okul içindeki çalışmalar da geleceğin büyüklerini oldukça etkiledi. Maddenin 3 halini bilen öğrenciler, dördüncü hali olan plazmayı bizzat deneyimleyerek öğrendiler. O anlar çocuklar için ayrı bir keyif oldu.

Bayadı İlk ve Orta Okulu öğretmen ve idarecilerinin de ilgiyle izleyip katkı sunduğu Fen Bilimleri Şenliği çocukların yüzünde değerli bir mutluluk olarak günü tamamladı. Günü sorduğumuz çocukların cevapları yapılan gönüllülük esaslı etkinliğin değerini ortaya koydu.

Fen Bilimleri Şenliği’nin hazırlanmasında emeği geçen proje ekibi:

Öğrenciler:

İrem Cansu Demir, Manolya Kaya, Gülperi Döndar, Sevcan Murat, Zeynep Kübra Kazan, Aysu Arıca, Aleyna Yakut, Nurdanay Dursun, Mahsum Bulut, Feyzanur Kısacık, Gülsüm Arslan, Yasemin Sekmen

Proje Danışmanı: Dr. Murat Çetinkaya

Editör: TE Bilişim